Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Αιματοκυλησα.


Αιματοκύλησα το κορμί μου,σε πόνους αβάσταχτους,φθονερούς,απέναντι στην ύλη,μετατόπισα την ίδια την ύλη,πληγές ,φθαρμένες απ το χρόνο,απ το σορό ,των κυκαιώνων εκείνων,που αποτυπώθηκαν έντοντα τότε ,αδρά τώρα,αλλά σηματοδότησαν εκείνα τα χρόνια ,εκείνες τις παρακαταθήκες της ζωής μου ,που δε φοβάμαι να τις δω.

Αντικρύζω τα αναθέματα που εξέφρασα,εκείνα τα λόγια που χιλιοειπωμένα,μόνο κακό μου έκαναν και δε με άφηναν όχι να δω την αλήθεια,που εξ αρχής ,αναγνώρισα και αντιλήφθηκα,μα δε μου το επέτρεπαν ,να τη λιθοβολήσω και να της ρίξω ,τη δική μου πέτρα.

Απαραίτητα όχι μαύρη,μουντή ,σκοτεινή,μα εκείνο τον υπέροχο λιθοβολισμό ,εξαναγκασμό και υπαρκτό ,τάχα σεβασμό και αληθοφάνεια,μέσα σε κλίματα ,ψευδή,αλλότρια από μένα,ξένα και απόμακρα .

Δε με φόβιζε ποτέ το να μείνω μόνη,το ήθελα,το αποζητούσα και γι αυτό ,απομονωνόμουν,στα δικά μου ιδιαίτερα,δώματα ,ψυχής,νου και καρδιάς .

Δε με τρόμαζε η μοναξιά ,ακόμα και η μοναχικότητα,μα με τρομοκρατούσαν,εκείνα τα βήματα που θα πρεπε εξ αρχής να γίνουν,να αποκτήσουν υφή και πραγματικότητα,θάρρος και αντοχή..αυτά της απεξάρτησης,της εγκοπής του ομφάλιου λώρου,του ενστίκτου εκείνου,που με συνέδεε με δικές μου ευθύνες,που ποτέ όμως κάποιος απ τους γονεις μου δε μου απέδωσε,αφού δε μου αναλογούσαν κιόλας .

Μα εγώ,εκεί,σταθερή αξία στο νου μου,μη στεναχωρέσω κανένα ,μη βρεθεί και πει κανείς ,κακό λόγο ,για μένα,τις αξίες μου,τις αρχές μου ,τα ιδανικά μου.

Ολα υπό σκέψιν και επίβλεψιν εμού,του δικού μου είναι και εαυτού,που καταπλήγωσαν και καταμάτωσαν,αρπακτικά,βίαια και οικτρά ,καταπάτησαν και εξώκυλαν,έννοιες ,ουσίες ,μονάκριβες και ακριβοςήμαντες ,γαι το δικό μου ψυχισμό ,τη δική μου οντότητα.

Κι εγώ εκεί,τα έβλεπα,δε μίλαγα,απλά τα παρατηρούσα,εκτός του δικού μου πλαισίου,ύλης και υπόστασης.

Μα η ψυχή όταν πονά ,αντιδρά και το σώμα ,ανταποκρίνεται στα δικά της εκείνα μηνύματα,αφύπνισης και ποτέ εφησυχασμού.

Μην αφήνετε την ψυχή σας να διαμαρτύρεται.

Να διαμαρτύρεστε εσείς με πράξεις,έντονες και καθοριστικές ,για την ηρεμία και τη γαλήνη της .




ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ..ΑΝΝΑΣ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.

Για το ....tapantareinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only