Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Γίναμε «ρεζίλι».Το μεταναστευτικό και πάλι στο επίκεντρο – Το παράδειγμα της ΜόριαΜας είπαν ότι είναι ανθρωπιστικό μέτρο, ο εγκλεισμός ανθρώπων μέσα σε στρατόπεδα στην ουσία, τα οποία έγιναν φυλακές. Μας είπαν ότι πρέπει να δεχθούμε μεγάλο αριθμό μεταναστών, γιατί με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε στον κόσμο το αντιρατσιστικό μας πρόσωπο.

Τον ελληνικό λαό των ρώτησε κανείς όμως; Φυσικά και τον ρώτησε στις εκλογές και επέλεξε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Πολλοί άνθρωποι στην χώρα μας, έχουν την εντύπωση ότι είναι κάτι καλό να εγκλωβίζουμε μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων, μέσα σε ένα περιορισμένο χώρο ή έστω μέσα σε κάποια πόλη.

Το παράδειγμα της Μόρια

Η Μόρια έχει γίνει γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Πολλοί την θεωρούν φυλακή ψυχών και άδικο δεν έχουν. Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λέει όλος ο πλανήτης.

Ας δούμε τι υποστηρίζει, ο γερμανικός τύπος

Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοδη της Frankfurter Rundschau, η οποία δημοσιοποίησε πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από την ανθρωπιστική οργάνωση, Human Rights Watch: Βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Απάνθρωπες συνθήκες στα ελληνικά κέντρα προσφύγων. Ενόψει του χειμώνα οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που αναζητούν άσυλο θα πρέπει να βελτιωθούν.

Απειλή ανθρωπιστικής καταστροφής στη Μόρια. Εκτεταμένη ανθρωπιστική καταστροφή. ‘Χιλιάδες άτομα που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη στερούνται των δικαιωμάτων τους.

Η στηριζόμενη από την ΕΕ πολιτική, βάσει της οποίας αιτούντες άσυλο κρατούνται στα ελληνικά νησιά, έχει μετατρέψει τη Λέσβο σε ‘υπαίθρια φυλακή’.
Λοιπόν;

Είναι ανθρωπιστικό και αντιρατσιστικό, να ακολουθούμε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων;

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Ούτε οι Έλληνες περνάνε καλά, ούτε οι μετανάστες προφανώς, για να μην αναφέρουμε το γεγονός, ότι μέσα στις μεταναστευτικές ροές, έχουν εισχωρήσει ακραία και εγκληματικά στοιχεία.
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only