Breaking News

Σούπα θαλασσινών με λαχανικά


Θαλασσινά Κυρίως Γεύμα Χωρίς γλουτένη Χωρίς γαλακτοκομικά Νηστίσιμα Διαιτητικά Γρήγορα πιάτα



Συστατικά
1 κιλό ανάμικτα λαχανικά για σούπα κτψ Μπάρμπα Στάθης
½ κ.γ. σαφράν
1 κύβο λαχανικών
1 λίτρο νερό
50 γρ. ούζο
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
αλάτι
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
400 γρ. καλαμάρια
10 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες
500 γρ. μύδια με κέλυφος
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα

¼ ματσάκι μαϊντανό
πιπέρι





Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά, το σαφράν, τον κύβο, το νερό, το ούζο και το ξύσμα από τα λεμόνια.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την πιπεριά ολόκληρη, αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης.

Μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε 15 λεπτά.

Κόβουμε το καλαμάρι στη μέση και σε πολύ λεπτές λωρίδες, τις γαρίδες σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπέρι.



Προσοχή! Τα μύδια που δεν ανοίγουν τα πετάμε!


ΠΗΓΗ akispetretzikis.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.