Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I: Ποιος είναι ο μάρτυρας που «καίει» τον Παπαντωνίου και τι λέει για τον ΣημίτηΣτη Βουλή διαβιβάστηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, η δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα παθητικής δωροδοκίας κατ’εξακολούθηση εις βάρος του Δημοσίου για ποσό που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι το 2003.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται κατάλογος εγγράφων 54 σελίδων μαζί με ένα ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο (usb), καθώς και η τελευταία ένορκη εξέταση 9 σελίδων, του Ευάγγελου Βασιλάκου, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΕΘΑ από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, ενώπιoν του εφέτη ανακριτή στις 5/11/2018.
Ισχυρίζεται επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης γνώριζε τόσο για τις μίζες όσο και για την εμπλοκή του υπουργού του.

Αναφέρει επίσης ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν είχε και ο πρώην πρωθυπουργός δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη σύμβαση.

Επιμένει ωστόσο, χωρίς όμως να προσκομίζει άλλα στοιχεία, ότι τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και όλοι οι κατοπινοί πρωθυπουργοί γνώριζαν για την διαφθορά που επικρατεί στον τομέα των εξοπλισμών.

Καταγγέλλει τέλος ότι όλοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας λειτουργούν ως επαγγελματίες και θέλουν και αυτοί να πάρουν μέρος των κερδών από τις συμβάσεις με τα εξοπλιστικά.

Παπαντωνίου: Χυδαία λασπολογία και παροξυσμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Για «χυδαία λασπολογία και παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖA – ANEΛ σε εφαρμογή του «δόγματος Πολάκη»», έκανε λόγο την Παρασκευή με ανακοίνωσή του ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, σχολιάζοντας διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή για την υπόθεση του C4Ι.

«Μόλις ανοίξει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, θα ασκήσω όλες τις ένδικες δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαντωνίου.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only