Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

«Ξεπουλιέται» ο Ελληνικός Πολιτισμός: Δυσθεώρητο το νούμερο! Τόσα είναι τα αρχαιολογικά ακίνητα που δίνονται στο ΥπερταμείοΠερίπου 2.300 είναι τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που μεταβιβάστηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ),
η οποία τα εκχωρεί στο Υπερταμείο των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Μολονότι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ισχυριζόταν πως δεν υπάρχει ούτε ένα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων την διαψεύδει, αναφέροντας πως πρόκειται για 2.300.Μάλιστα, σύμφωνα με το liberal.gr, εάν σε αυτά προσθέσουμε τα 273 που εξαίρεσε το υπουργείο από μόνο του, φτάνουμε στα 2.500.

Τι σημαίνει αυτό;

 Περίπου το ένα τέταρτο των 10119 ακινήτων είναι αρχαιολογικά! Ξεπουλιέται ο ελληνικός πολιτισμός.

Ο Σύλλογος των Ελλήνων Αρχαιολόγων ενημερώνει πως η εκδίκαση της προσφυγής του και των Δημάρχων Πάτρας και Σπάρτης στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου.

Όπως σχολιάζει ο «Φιλελεύθερος», περίπου δυόμιση μήνες μετά την πρώτη ταυτοποίηση ακινήτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Τσακαλώτου – Υπερταμείου με τα 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ, δεν έχει γίνει τίποτα από την κυβέρνηση.

«Καμία θεσμική ενέργεια δεν έχει γίνει από το Υπουργείο Οικονομικών ή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εξαίρεση από τη μεταβίβαση μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, ακινήτων απαλλοτριωμένων για αρχαιολογικούς σκοπούς και άλλα κτηρίων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΥΠΠΟΑ» αναφέρει ο ΣΕΑ.

Εν συνεχεία, διαμαρτύρεται γιατί το ΥΠΠΟΑ δεν έδωσε «στην δημοσιότητα ούτε καν τον αριθμό των ακινήτων που ταυτοποιήθηκαν (που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε περίπου 2.300 ακίνητα!), ουδόλως μας καθησυχάζει για τη θεσμική κατοχύρωση της εξαίρεσης των μνημείων, τουλάχιστον μέχρι την απάντηση που αναμένεται από τον Υπουργό Οικονομικών.

Δυστυχώς, μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος στις 13/11/2018, απαντώντας στην από 10/10/2018 ερώτηση βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απέφυγε να δεσμευτεί για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η εξαίρεση, παραπέμποντας την όποια διαδικασία στις «ελληνικές καλένδες».


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only