Breaking News

Το φιάσκο ολοκληρώνεται: Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος Μυλωνάς - Επιβεβαίωση


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος Μυλωνάς αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος στις 2 το μεσημέρι, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του.

Η υπόθεση πήρε διαφορετική, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν διαβιβάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία

Έπειτα από αυτό, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας καταρρίπτεται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, αδικήματα δηλαδή τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Πλέον οι συνήγοροι υπεράσπισης, καταθέτουν αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ζητεί από την αρμόδια ανακρίτρια να αφεθεί ελεύθερος, επικαλούμενος τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που διαπιστώνουν «την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες».

Παράλληλα, επιφυλάσσεται να μηνύσει «τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας διότι, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, παραπλανήθηκαν».

Το πλήρες κείμενο της αίτησης του Ριχάρδου Μυλωνά προς την ανακρίτρια έχει ως εξής:Σήμερα τα ξημερώματα της Τρίτης το pronews.gr είχε ενημερώσει για το αδύναμο των κατηγοριών κατά του Ριχάρδου Μυλωνά και πάνω στο σκεπτικό αυτό ενεργεί όπως ήταν φυσιολογικό ο επιχειρηματίας.

«O Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς δεν κατάφερε να γλιτώσει την προφυλάκιση, έστω και αν η υπόθεση φαίνεται να έχει πολλές "τρύπες"» ανέφερε χθες το pronews.gr στην είδηση της προφυλάκισης του γνωστού ενεχυροδανειστή και φαίνεται αυτές οι «τρύπες» στις κατηγορίες, γίνονται... «μαύρες τρύπες» για τα όσα του καταμαρτυρούν και «καταπίνουν» τις ίδιες τις κατηγορίες!

Ετσι, πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι εχθές, 3 Δεκεμβρίου, έφτασε στο γραφείο της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση απάντηση σε ερώτημα που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο Οικονομικών από το οποίο προκύπτει η εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία δεν υπόκειται σε φόρους και δασμούς και μόνη υποχρέωση του εξαγωγέα είναι να αποδείξει τη νομιμότητα της κατοχής!

Κάτι που βέβαια, γενικά είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με το εμπόριο χρυσού, αλλά όταν πρόκειται για τέτοιες ηχηρές υποθέσεις μερικές φορές οι διωκτικές αρχές κρύβουν «άσσους» στα χέρια τους, οπότε καλό είναι να αναμένονται όλα τα στοιχεία, αλλά τελικά από το σύνολο της δικογραφίας φαίνεται ότι άλλα στοιχεία δεν υπάρχουν σε βάρος του και ότι οι εξαγωγές ήταν... νόμιμες!!!

Βάσει της σύμβασης τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία αλλά και του άρθρου 157 ν. 2960/2001 για τη λαθρεμπορία που ορίζει ότι η πράξη της λαθρεμπορίας προϋποθέτει απώλεια δασμών, φόρων και επιβαρύνσεων είτε για το ελληνικό δημόσιο είτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν, αφού όλες οι ποσότητες χρυσού ήταν δηλωμένες στην «πηγή» (τα ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούσαν νόμιμα) και είχαν φορολογηθεί κανονικά!

Κατ'αυτό τον τρόπο καταρρέει η βασική κακουργηματική κατηγορία της λαθρεμπορίας πάνω στην οποία στηρίζεται η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οι κατηγορίες που απομένουν είναι πλημμεληματικού βαθμού και αυτές βέβαια, εξετάζονται αν είναι έτσι!

Και αν δεν υπήρχε το βάρος των δηλώσεων του ίδιου του πρωθυπουργού Α.Τσιπρα σε βάρος του, δεν θα προφυλακιζόταν, καν!»

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.