Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Γλιτώστε θερμίδες με μια μόνο απλή αλλαγή


Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς το είδος και η ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε διαμορφώνει το
θερμιδικό περιεχόμενο του γεύματος και κατ’ επέκταση την ενέργεια που θα προσλάβουμε από την κατανάλωσή του. Έτσι, επιλέγοντας «υγιεινές» μαγειρικές μεθόδους, μπορούμε να πετύχουμε μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα «έκπτωση» στο γευστικό αποτέλεσμα.

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες, είναι η ποσότητα των λιπαρών υλών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του φαγητού, οι οποίες αποτελούν και τα πλουσιότερα σε θερμίδες υλικά. Ειδικότερα, το ελαιόλαδο, αλλά και οι υπόλοιπες λιπαρές ύλες (φυτικά έλαια, μαργαρίνη, βούτυρο) είναι τρόφιμα με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, αποδίδοντας 135 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας. Συνεπώς, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως αν προσθέσει ελαιόλαδο «με το μάτι» στο φαγητό, είναι σχεδόν βέβαιο πως η θερμιδική αξία του πιάτου που θα καταναλώσει θα είναι υψηλότερη από αυτή που προτείνεται σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους.

Εάν λοιπόν επιθυμείτε να ρυθμίσετε το σωματικό σας βάρος, φροντίστε να προσθέτετε ελαιόλαδο και άλλες λιπαρές ύλες στο φαγητό και τις σαλάτες σας σε ελεγχόμενη ποσότητα, προκειμένου να μην ξεφεύγετε θερμιδικά. Ακόμη, χρησιμοποιήστε ζωμούς λαχανικών, ψιλοκομμένα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά στο φαγητό σας, προκειμένου να πετύχετε ένα εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only