Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΣΚΟΠΙΑ: Η ομάδα των VMRO υπέβαλε τροπολογία για την εθνικότητα-Όχι «Βόρειομακεδόνες» αλλά «Μακεδόνες» ζητούν!-Ράβουν και κόβουν την Συμφωνία στα μέτρα τους!


Η ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος VMRO-DPMNE, στο πλαίσιο των συνταγματικών τροποποιήσεων, κατέθεσε μια τροπολογία σχετικά με το άρθρο που αφορά την εθνικότητα

Πιο συγκεκριμένα με την εν λόγω τροπολογία που υποβάλλεται ζητούν να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ της ιθαγένειας και της εθνικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, η ανεξάρτητη ομάδα του VMRO-DPMNE προτείνει στο άρθρο 2 παράγραφος 2 του συντάγματος μετά τη λέξη «Μακεδονία» [που αναφέρει την αλλαγή σε ‘Βόρεια Μακεδονία’ της ‘Μακεδονίας’] να προστεθούν οι λέξεις «με την οποία δεν καθορίζεται η εθνικότητα των πολιτών».

Και αυτό προτείνεται ώστε να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ της ιθαγένειας και της εθνικότητας όλων των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Η τροπολογία αυτή δείχνει ότι δεν θα είμαστε όλοι ‘Βορειομακεδόνες’, αλλά θα είμαστε ‘Μακεδόνες’, όπως και οι άλλοι πολίτες θα είναι Αλβανοί, Βλάχοι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι, Τούρκοι και άλλοι».

Το κείμενο υπογράφεται από την Ελιζαμπέτα Καντσέσκα Μιλέφσκα, Νόλα Ισμαϊλόφσκα Στάροβα, Βλαντάνκα Αβιρόβιτς, Εμιλίγια Αλεξαντρόβα και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς. Ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μοχάμεντ Ζεκίρι υπέβαλε μια παρόμοια τροπολογία, σύμφωνα με την tv21.tv.

Αν συνεχιστούν αυτές οι τροπολογίες και τελικά έρθει και σε εμάς η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, θα έχει έρθει με τον πλέον χειρότερο τρόπο, καθώς κάθε νέα τροπολογία που γίνεται αποδεικνύεται χειρότερη για την Ελλάδα μας!





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only