Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Υπουργός της ΕΛ.ΑΣ. η Άννα Βαγενά






Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών με βουλευτικό βύσμα και φύλαξη στο σπίτι «ημετέρων»

– Η Άννα Βαγενά κινητοποίησε τις Αρχές για το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
– Η οργισμένη επιστολή στον Νίκο Τόσκα και τα «ευχαριστήρια» στην ΕΛ.ΑΣ. επειδή της έβαλαν αστυνομικούς έξω από το σπίτι



Με βουλευτικό «βύσμα» καταπολεμάται το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας πολίτης που έχει την ατυχία να κατοικεί σε γειτονιές πέριξ της Ομόνοιας και του Βοτανικού βλέπει καθημερινά την περιουσία του να καταστρέφεται και το επίπεδο ζωής του να βαλτώνει εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας αλλά και του εμπορίου ναρκωτικών, αποκαλύπτεται ότι χρειάζονται βουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου να καταπολεμηθεί το εμπόριο ηρωίνης που πραγματοποιείται μέρα-μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει σήμερα μια δικογραφία εξάρθρωσης μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία εμπορευόταν τον λευκό θάνατο καθημερινά στην Ομόνοια και στον Βοτανικό. Η επιχείρηση-σκούπα της Αστυνομίας που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 15 ατόμων από την Αφρική και τη Γεωργία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ως πληροφοριοδότης των Αρχών δεν ήταν ένας κοινός θνητός, αλλά ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, η οποία τυγχάνει να κατοικεί και να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού! Η κυρία Βαγενά όμως είχε και μια άλλη απαίτηση. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. να περιφρουρούν το σπίτι της. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το πέτυχε και αυτό!

Η οργισμένη επιστολή στον Νίκο Τόσκα

Όπως προκύπτει από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που βρίσκεται στη διάθεσή μας, η κυβερνητική βουλευτής «αηδιασμένη» από το θέαμα το οποίο αντίκριζε καθημερινά στη γειτονιά της, στέλνει στις 24 Οκτωβρίου 2017 μια οργισμένη επιστολή προς τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Στον «αγαπητό Νίκο», όπως τον προσφωνεί, στον οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανικανότητα του υπουργείου να πατάξει την εγκληματικότητα στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια. «Δυστυχώς επανέρχομαι στο θέμα διακίνησης ναρκωτικών στη γειτονιά μας» αναφέρει στην επιστολή της η βουλευτής και συνεχίζει: «Επειδή μια εικόνα αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις, σου στέλνω κάποιες φωτογραφίες που έβγαλα εχτές στον δρόμο μας στην οδό Ακάδημου και στην πλατεία Αυδή. Είναι κρίμα και ντροπή. Ας σημειωθεί ότι από αυτά τα σημεία το Σαββατοκύριακο περάσανε πάνω από 100 άνθρωποι. Σκέψου πόσο επικίνδυνο είναι. Κάνε κάτι άμεσα. Η υπομονή μας εξαντλείται».
Ουσιαστικά λοιπόν μια βουλευτής παίζει τον ρόλο του «κατασκόπου», βγάζει φωτογραφίες και κινητοποιεί τον κοιμώμενο υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί. Αναντίρρητα, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι κάνει το χρέος της ως εκπρόσωπος του λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ερώτημα το οποίο τίθεται όμως είναι εάν χρειάζεται μια οργισμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον υπουργό που διατυμπάνιζε ότι «πρέπει να κάνουμε ότι κοιμόμαστε εάν μπουν κλέφτες στο σπίτι μας» για να υπάρξει η κινητοποίηση των Αρχών.

Ευχαριστήρια γιατί τοποθέτησαν αστυνομικούς έξω από το σπίτι της

Το ρεπορτάζ έχει όμως και συνέχεια. Γιατί αποκαλύπτεται ότι η Άννα Βαγενά όχι μόνο «έδωσε» το κύκλωμα των ναρκωτικών ως όφειλε ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά απαίτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να «φρουρούν» το σπίτι της. Και το πέτυχε! Στις 12 Φεβρουαρίου 2018 στέλνει ευχαριστήρια επιστολή προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, Χρήστο Παπαζαφείρη, τον οποίο ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. στο αίτημά της, μιας και λίγο καιρό πριν άγνωστοι δράστες είχαν διαρρήξει την εξώπορτα του σπιτιού της.
«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση,καθώς αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταθμεύουν πλέον στο σημείο που σας υποδείξαμε στη σύζευξη των οδών Ακάδημου και Κεραμεικού στην πλατεία Αυδή από τις 8 π.μ.» αναφέρει. Στην ίδια επιστολή επισημαίνει όμως ότι το εμπόριο ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται κανονικά. Κοινώς, η βουλευτής κατόρθωσε και πέτυχε να υπάρχουν αστυνομικοί που περιφρουρούν την εξώπορτά της.
Έτσι συμβαίνει στην Ελλάδα. Εάν είσαι βουλευτής εισακούγεσαι. Εάν είσαι πολίτης είναι το πρόβλημα. Έτσι δεν είναι, αγαπητή Άννα, ή ακόμη καλύτερα πολιτικοί και φυσικοί προϊστάμενοι της ΕΛ.ΑΣ.; Για την ιστορία, η εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν ναρκωτικά εξαρθρώθηκε μερικούς μήνες αργότερα, με το διαβιβαστικό να αναφέρει ότι η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες της κυρίας Βαγενά, βεβαίως βεβαίως!
Η «ΜΠΑΜ» επικοινώνησε και με τον πληρεξούσιο δικηγόρο ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, Στάθη Μητσοκάλη, ο οποίος επιβεβαίωσε την εμπλοκή της βουλευτού στην υπόθεση. «Αν η Αστυνομία χρειάζεται ιδιαίτερη ενημέρωση για να μπορέσει να λάβει γνώση και να αντιμετωπίσει περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών τα οποία κάθε περαστικός από το κέντρο της Αθήνας βλέπει να λαμβάνουν χώρα μέρα-μεσημέρι, τότε προφανώς “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» επισήμανε


πηγη .ereportaz



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only