Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το «colpo grosso» για να διασωθούν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή! – Ο Νικολόπουλος παραιτείται και πάει για δήμαρχος Πατρέων!Όπως ήταν αναμενόμενο, τουλάχιστον για τα Piperata.gr που αποκάλυψαν σε ανύποπτο ακόμη χρόνο τη στάση που θα κρατούσαν η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διέγραψε τους παραπάνω βουλευτές  του, μόλις «άνοιξαν τα χαρτιά τους», σχετικά με τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Κι έτσι η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, πλέον, μετράει μόλις πέντε βουλευτές. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στο όριο για να διατηρηθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα και ο δε Πάνος Καμμένος να συνεχίσει να απολαμβάνει τα κοινοβουλευτικά προνόμια του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.

Σύμφωνα όμως με όσα έχει δημοσίως και πολλάκις προεξοφλήσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αμέσως μετά τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες (ψήφου εμπιστοσύνης και κύρωσης της συνθήκης των Πρεσπών) θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και να μην τον διαγράψει όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, η έδρα του θα αναπληρωθεί από τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επίσης δεν θα ανήκει στους ΑΝΕΛ. Όπερ σημαίνει ότι, αν δεν παραιτηθεί του αξιώματος που θα λάβει, τότε δεν θα δύναται να λογίζεται στους ΑΝΕΛ. Το πιθανότερο θα είναι να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Ζουράρις δεν ανακοινώνει τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να μην παραβεί τους όρους που έθεσε ο αρχηγός του. Άλλωστε, παραιτήθηκε και από αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ δεν έχει υπουργικό αξίωμα, οπότε δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι αντάλλαξε κάποια θέση με τη ψήφο εμπιστοσύνης. Θα στηρίξει όμως την κυβέρνηση με βάση τη κατά συνείδηση ψήφο που επέτρεψε ο Πάνος Καμμένος, ενώ δεν πρόκειται να τεθεί θέμα διαγραφής του, ούτε κατά τη διάρκεια ή μετά τη ψηφοφορία κύρωσης της συνθήκης των Πρεσπών, καθώς ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι δεν πρόκειται να τη ψηφίσει.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, οι ΑΝΕΛ θα μετρούν μόλις τέσσερις βουλευτές: Πάνος Καμμένος, Θόδωρος Κατσίκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Κώστας Ζουράρις. Οι δε πληροφορίες που έφερναν τον Νίκο Νικολόπουλο να επιστρέφει στους ΑΝΕΛ, κι έτσι να αποτελεί τον πολυπόθητο πέμπτο βουλευτή της κοινοβουλευτικής δύναμης του Πάνου Καμμένου, διαψεύσθηκαν από τον ίδιον τον βουλευτή Αχαΐας, ο οποίος με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής (13/1) ξεκαθάρισε: «Δεν ψηφίζω Πρέσπες, δεν στηρίζω την κυβέρνηση και δεν προσχωρώ στους ΑΝΕΛ».

Πως λοιπόν θα σώσει ο Πάνος Καμμένος την υπόσταση της κοινοβουλευτικής δύναμης των ΑΝΕΛ; Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr -πριν ακόμη αρχίσει να ψελλίζει ο Νίκος Νικολόπουλος το ενδεχόμενο να πάει για δήμαρχος- και σήμερα αποκαλύπτουν κατηγορηματικά: Πρόκειται περί ειλημμένης απόφασης! Ο Νίκος Νικολόπουλος παραμένει κοινοβουλευτικός, εξαντλώντας τα περιθώρια παραίτησης, προκειμένου να καταψηφίσει τη συνθήκη των Πρεσπών και να μη δώσει στήριξη – άλλοθι στην κυβέρνηση Τσίπρα. Έτσι θα έχει να λέει ότι ούτε με άμεσο ούτε με έμμεσο τρόπο δεν συναίνεσε στην κύρωση της συνθήκης. Αμέσως μετά, όμως, συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Αχαιός πολιτικός θα ανακοινώσει τη διεκδίκηση του δήμου Πατρέων, ενώ θα παρουσιάσει τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της προσπάθειας του.

Τι σημαίνει αυτό; Πως εν συνεχεία θα υποβάλει την παραίτηση του από βουλευτής και την έδρα του θα πάρει ο Ιωάννης Λαϊνιώτης. Να θυμίσω ότι ο Νίκος Νικολόπουλος στις εκλογές του 2015 κατήλθε ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στην Αχαΐα, αλλά μετά την εκλογή του ανεξαρτητοποιήθηκε, κυρίως λόγω μη υπουργοποίησης του, αν και διεγράφη γιατί δεν δέχθηκε να ψηφίσει μνημονιακά προαπαιτούμενα. Ως εκ τούτου, η έδρα θα παραδοθεί στον πρώτο επιλαχόντα υποψήφιο βουλευτή των ΑΝΕΛ, κι έτσι η κοινοβουλευτική δύναμη θα αριθμεί το «μαγικό νούμερο» 5.

Με λίγα λόγια, ίσως για λίγες ημέρες να χαθεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των ΑΝΕΛ. Ίσως όμως και όχι. Μπορεί οι τράμπες να συμπέσουν…


Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.