Breaking News

Σ.Θεοδωράκης Ο Μειοδότης: «Δεν Θα Λέμε «Όχι» Σε Όλα Στον Α.Τσίπρα» Πουλάμε Και Μιά Μακεδονία Άμα Λάχει Ναούμε


«Φλερτάρει» με το «ναι» στην εκχώρηση της Μακεδονίας ο Σ.Θεοδωράκης

«Δεν θα λέμε σε όλα όχι, θα σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν, αλλά ούτε γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση,  με όχι και κραυγές.  Θα κάνουμε ό,τι
μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα όχι κατ' ανάγκη το κόμμα μας και αυτό είναι πρόβλημα ».

Αυτή τη δήλωση έκανε εισερχόμενος στα γραφεία του κόμματός του για την κρίσιμη κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και  του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σταύρος Θεοδωράκης προαναγγέλοντας το "ναι" στην εκχώρηση της Μακεδονίας.

Όπως πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης «τα πήγαμε πολύ καλά στη Βουλή, παρά το τραύμα που προσπάθησε να μας προκαλέσει μια ξαφνική αλλαγή. Αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις στελεχών μας και του κόσμου.  Δεν ειμαστε με αυτους που κυβερνούν αλλα ουτε θα γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση», είπε.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τη στάση του Ποταμιού στη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κοινοβουλευτική ομάδα έχει πλέον χωριστεί σε τρία διαφορετικά κομμάτια, με αφορμή την στάση που θα κρατήσουν οι πέντε βουλευτές στην διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς θεωρούν την συμφωνία θετική και εμφανίζονται πρόθυμοι να την υπερψηφίσουν. Άλλωστε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να συγχέεται η ψήφος στη Συμφωνία με στήριξη προς την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως όσοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης θα πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσουν και τη Συμφωνία. Πάντως και οι δύο επιθυμούν να βρουν έναν ξεκάθαρο τρόπο με τον οποίο θα δείξουν τη διαφωνία τους με την κυβέρνηση, στηρίζοντας τη συμφωνία, με την αποχή να είναι ένας από αυτούς.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι καταψηφίζουν τη Συμφωνία. Τα δύο στελέχη, τα οποία φέρονται να φλερτάρουν με την συνεργασία τους με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, εμφανίζονται αμετακίνητα στη θέση τους από την πρώτη στιγμή, έχοντας ξεκαθαρίσει ήδη για τις προθέσεις τους τα υπόλοιπα μέλη του Ποταμιού.

Ωστόσο, με δηλώσεις του την Πέμπτη, ο κ. Ψαριανός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και την αποχώρησή του από το Ποτάμι σε περίπτωση που το κόμμα επιλέξει «να κάνει τα ρεπό του Κώστα Ζουράρι» στην κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα της Συμφωνίας.

Μάλιστα, ο κ. Ψαριανός σε δηλώσεις του κατηγόρησε την ηγεσία του Ποταμιού πως στο παρελθόν έχει αποφασίσει να κινηθεί κόντρα στις συμβουλές του, πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Όπως ανέφερε, δεν θα δεχθεί πλέον να υποχωρήσει μπροστά σε ένα νέο λάθος το οποίο θα οδηγήσει στον πολιτικό αφανισμό το κόμμα.

Ενδιάμεση θέση φέρεται να εκφράζει ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος επιμένει να συνδέει τη ψήφο του με το πολιτικό πλαίσιο. Ο κ. Λυκούδης θα απουσιάζει από την απογευματινή συνεδρίαση, καθώς θα προεδρεύει στην Ολομέλεια της Βουλής. Την Παρασκευή στις 5 μ.μ. θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Κίνησης των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς με θέμα τη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.