Breaking News

Η κατάθεση Παπακώστα

Ποινικές προεκτάσεις με ασύλληπτες διαστάσεις αναμένεται να πάρει η δικογραφία που έχει σχηματισθεί με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, σχετικά με απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα τα οποία δέχονται τις τελευταίες ημέρες βουλευτές αλλά και υπουργοί οι οποίοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Μέχρι στιγμής από την προανάκριση της Κρατικής Ασφάλειας έχει προκύψει η ταυτοποίηση και σύλληψη ενός 62χρονου πολίτη από την Λάρισα ο οποίος απολογείται αύριο για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά μέλους της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα της Κατερίνα Παπακώστα. Πρόκειται για έναν άνεργο ο οποίος είναι αριστερής ιδεολογίας με αγώνες ενάντια στο Μνημόνι
Ο συγκεκριμένος πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με το φάσμα της προφυλάκισης αλλά το κατηγορητήριο το οποίο αποκαλύπτουμε σήμερα είναι τουλάχιστον σαθρό. Συγκεκριμένα κατηγορείται για δύο μηνύματα τα οποία έστειλε το πρωινό της Κυριακής 13ης Ιανουαρίου στο κινητό της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Το πρώτο έγραφε «Έρχεται Γουδί» και το δεύτερο «Η Μακεδονία δεν πωλείται».

Δείτε το κατηγορητήριο 

Η κατάθεση της Παπακώστα και η στοχοποίηση Μητσοτάκη και Κυρανάκη 

Το πλέον σημαντικό στοιχείο της δικογραφίας η οποία βρίσκεται στην διάθεση του ereportaz πέραν των καταθέσεων των υπολοίπων βουλευτών που έχουν δεχτεί απειλές (Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, κλπ) είναι η κατάθεση της ίδιας της Κατερίνας Παπακώστα. Σε αυτήν η ανεξάρτητη βουλευτής κατονομάζει ως ενορχηστρωτή των επιθέσεων που δέχεται τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα ζητεί από την Κρατική Ασφάλεια να καλέσει για κατάθεση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (!) προκειμένου να αποδείξει ότι δεν λειτουργεί ηθικά στις έκνομες ενέργειες κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής της! «Η εκτίμησή μου εδράζεται στο γεγονός ότι δυο κομματικά του στελέχη με συγκεκριμένη κομματική πυραμίδα, ο κ. Σπύρος Αβραμάκος, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Β4 της Νέας Δημοκρατίας και Νίκος Φατούσης, τομεάρχης της ίδιας επιτροπής παραδέχθηκαν δημόσια ο πρώτος από το προφίλ του στο Facebook χαρακτηρίζοντας αυτήν την πρκατική και συμπεριφορά ως συνήθη, τον επιβράβευσε μάλιστα ο δεύτερο με δημόσιο τρόπο επίσης και τους δυο επιβράβευσε προηγουμένως με την μεθοδολογία της «συνήθης πρακτικής» ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρανάκης. Δεδομένου ότι υπάρχει ηθική κάλυψη από την κορυφή οι φυσικοί αυτουργοί για λόγους προσωπικής ιδιοτέλειας ή ικανότητας για αυτοσυγκράτηση μπορούν να δράσουν εκτός ελέγχου…«.
Στην συνέχεια η κα Παπακώστα παραθέτει μια σειρά από μηνύματα τα οποία αναφέρονται στην συμφωνία των Πρεσπών και θεωρεί απειλητικά. Μεταξύ αυτών παραθέτει και το μήνυμα που δέχθηκε από την γνωστή ποινικολόγο, Ειρήνη Μαρούπα το μεσημέρι της 10ης Ιανουαρίου. Σε αυτό η κα Μαρούπα γράφει: «Κυρία Παπακώστα η Ειρήνη Μαρούπα. Χωρίς περιστροφές θα πρέπει να άρετε την εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Να γνωρίζετε ότι όσοι υπέγραψαν τη συμφωνία ή δημιουργούν συνθήκες για ψήφιση μη αίροντας την εμπιστοσύνη τους ή παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης διαπράττουν ποινικά αδικήματα, βαρύτατα τιμωρούμενα. Επειδή θα διαμελιστεί η Ελλάδα εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών οι ποινικοί Νόμοι θα εφαρμοστούν. Πράξτε τα αυτονόητα». 
Η συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, αναμένεται να πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις. Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από τα αποκαλούμενα μικρά ψάρια αλλά οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες μιας και η κατάθεση κυρίως της Παπακώστα δείχνει πλέον ευθέως την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Και απότι φαίνεται στην Συγγρού κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου για το τι ακριβώς έρχεται…

Δείτε την κατάθεση της κας Παπακώστα
ΠΗΓΗ ereportaz.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.