Breaking News

Συνελήφθη ο Μανιαδάκης, «άνθρωπος κλειδί» στην υπόθεση Novartis


Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ο μάρτυρας κλειδί στο σκάνδαλο Novartis που συνελήφθη το πρωί στο αεροδρόμιο ενώ επιχειρούσε να φύγει για την Ισπανία.

Ο Νίκος Μανιαδάκης υπήρξε σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας και συγκεκριμένα των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά και σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί και του Άδωνη Γεωργιάδη ενώ διατέλεσε και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου.

Πρόκειται για το πρόσωπο που σε κάποια δημοσιεύματα έχει φωτογραφηθεί ως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, που μάλιστα έχει εξεταστεί και από τις αμερικανικές αρχές, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μανιαδάκης έχει κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και έχει καταθέσει δύο φορές καθώς θεωρείται ότι γνωρίζει πολλά για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το μεγάλα σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Τις τελευταίες 48 ώρες βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση καθώς έγινε αντιληπτό ότι απέστειλε στο εξωτερικό οικοσκευές .

Έτσι συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Μαδρίτη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψαν και σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.


Ζωάρα (με τα λεφτά της Νοvartis) για το ζεύγος Μανιαδάκη-Φαρμάκη


Σάββατο βράδυ. Σε γνωστό bar-restaurant της Κηφισιάς. Εκεί όπου συχνάζουν βαθύπλουτοι επιχειρηματίες και πρόσωπα της εγχώριας showbiz. Γενικά ο «καλός ο κόσμος». Στα πίσω τραπέζια εκεί όπου συχνάζουν οι «μη καπνιστές» τα βλέμματα όλων πέφτουν σε έναν μικροκαμωμένο άνδρα ο οποίος συνοδεύεται από μια αιθέρια ύπαρξη. Κάθεται σιωπηλά στο τραπέζι του και συντρώγει μαζί με ένα ακόμη φιλικό ζευγάρι. Μοιάζει χαλαρός και άνετος, φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει για τα… καλά την μεγάλη φουρτούνα η οποία ξέσπασε πριν από λίγους μήνες. Την υπόθεση Novartis στην οποία φέρεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο λόγος για τον καθηγητή ∆ιοίκησης και Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής ∆ηµόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Νίκο Μανιαδάκη και την σύζυγό του, πρώην τραγουδίστρια, Χριστίνα Φαρμάκη.

Το ζευγάρι, το οποίο βρίσκεται στα μαύρα κατάστιχα των Αμερικανικών Αρχών (FBI και επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) αλλά και των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών με τους προστατευόμενους μάρτυρες να τους καταγγέλλουν για χρηματισμό, δεν μοιάζει να πτοείται. Ήταν ιδιαίτερα χαλαρή

απολαμβάνοντας ένα Σαββατιάτικο βράδυ χωρίς να συμβαίνει τίποτα… Αυτό που έλειπε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν η διαβόητη Aston Martin του κ. Καθηγητή ο οποίος στο παρελθόν διατελούσε σύμβουλος του εκάστοτε υπουργού Υγείας.

Χριστίνα Φαρμάκη: Από την πίστα στις δουλειές με τα φάρμακα

Για εκείνους που ασχολούνται με την υπόθεση της Novartis και κυρίως είναι σε θέση να γνωρίζουν την έρευνα των Αμερικανικών Αρχών, ξέρουν πολύ καλά ότι το όνομα του Νίκου Μανιαδάκη και της Χριστίνας Φαρμάκη έπαιζαν πολύ δυνατά από την αρχή της ιστορίας. Στο στόχαστρο των Αμερικανών είχε μπει από την πρώτη στιγμή ο ρόλος της ΕΣΔΥ σε ότι αφορά την γενικότερη πολιτική που ακολουθούνταν στον τομέα του φαρμάκου. Μοιραία και ο ρόλος του Νίκου Μανιαδάκη και της συζύγου του.

Τις πρώτες ημέρες που γνωστοποιήθηκε το σκάνδαλο στην Ελλάδα ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Τον ενδιέφερε πρωτίστως ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση και αφετέρου η διασάλευση του ονόματός του. Γι αυτό τις πρώτες κιόλας ημέρες εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάριζε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο σκάνδαλο της Novartis αποδίδοντας, όπως σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι,

πολιτικά κίνητρα και στοχοποίηση πίσω από τις όποιες αναφορές. Με εντολή της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, πραγματοποιήθηκε έρευνα των Αρχών στην οικία του ζεύγους στην διάρκεια της οποίας κατασχέθηκε αξιοποιήσιμο υλικό.

Όπως φαίνεται ο καθηγητής της ΕΣΔΥ έβαλε ως μπροστινή την σύζυγό του η οποία από το πάλκο ξεκίνησε να κάνει δουλειές με τα… φάρμακα.

Στο στόχαστρο των Αρχών μπήκε η εταιρεία Η εταιρεία «ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΦΑΡΜΑΚΗ και ΣΙΑ EE» η οποία έκλεινε συµφωνίες µε φαρµακοβιοµηχανίες, που αφορούσαν διάφορα έργα µελέτης. ∆ιαχειριστής της εταιρείας εμφανιζόταν η Χριστίνα Φαρμάκη, η οποία κατείχε το 10% των µετοχών της. To υπόλοιπο 90% της εταιρείας κατείχε ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης. Μέσω της εταιρείας «Φαρµάκη», ο Μανιαδάκης είχε εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις φαρµακοβιοµηχανίες, υπογράφοντας συµβάσεις έργων ή παρέχοντας υπηρεσίες επί πληρωµή. Μάλιστα στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες και συγκεκριμένα η Αικατερίνη Κελέση ο Μανιαδάκης λάμανε διάφορα ποσά μέσω της εταιρείας της συζύγου του ενώ ενίοτε λειτουργούσε ως ο ενδιάμεσος του Φρουζή με τον εκάστοτε υπουργό.

Ενδεικτικό της εμπλοκής του είναι το γεγονός ότι τα ίδια οτι στελέχη της Novartis ήδη από τον

Φεβρουάριο του 2017 όπως προκύπτει από την απόρρητη έκθεση που αποκάλυψε η «ΜΠΑΜ της Κυριακής» χαρακτήριζαν τον Μανιαδάκη ως εμπλεκόμενο και ζητούσαν να μην υπάρχει καμία περαιτέρω συνδιαλλαγή μαζί του.


ΠΗΓΗ ereportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.