Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Κύπρος: Η Σκότλαντ Γιαρντ θα "μπει" στο μυαλό του Ορέστη - Τα δύο πρόσωπα του serial killer


Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι ανακριτές που διερευνούν τη φρικιαστική υπόθεση με τον serial killer που ξεφορτωνόταν τα θύματα του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού στην Κύπρο.

Οι δικανικές έρευνες από το Γραφείο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, έπειτα από τις οποίες στήνεται το παζλ της δολοφονικής του δράσης, αφού κρυμμένος πίσω από το λογαριασμό «Ορέστης», που συνδέθηκε με το IP address του, ψάρευε τα θύματα του.

Όπως είχε μεταδώσει, ο 35χρονος λοχαγός φαίνεται να είχε συνομιλίες στην πλατφόρμα Badoo με γυναίκες, οι οποίες δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι δύο Φιλιππινέζες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι η φρίκη στο Μιτσερό δεν σταματά στα δύο θύματα που ανασύρθηκαν, αλλά ούτε και στην εξάχρονη κόρη του ενός θύματος - της 38χρονης Marry Rose - την οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ ξαναρχίζουν σήμερα στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης. Ο 35χρονος επιμένει στον ισχυρισμό του ότι πέταξε το μικρό κορίτσι στη λίμνη και μάλιστα - όπως ανέφερε - η σορός της κόλλησε στο δέντρο, και στη συνέχεια την έσπρωξε ξανά στη λίμνη.

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ρομποτική κάμερα, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε. Οι σημερινές έρευνες θα γίνουν με τη χρήση σκάφανδρου που θα επιτρέψει στους δύτες να κατέβουν στον πυθμένα της λίμνης και να παραμείνουν εκεί για αρκετή ώρα, ούτως ώστε να τον εξερευνήσουν διεξοδικά.

Έρχεται δικανικός ψυχολόγος
Ο 35χρονος λοχαγός που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση οδηγήθηκε χθες στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου κλήθηκε να δώσει κάποιες προφορικές διευκρινήσεις, χωρίς όμως να δώσει νέα ανακριτική κατάθεση γραπτώς.

Ο "Ορέστης" εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για ένα στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.

Οι κυπριακές αρχές αναμένεται να ζητήσουν τη βοήθεια δικανικού ψυχολόγου από τη Scottland Yard σε μια προσπάθεια να «εισβάλουν» στο μυαλό του 35χρονου. Οι δικανικοί ψυχολόγοι ίσως ο συνηθέστερα αναγνωρίζονται για τη συμμετοχή τους στο ποινικό δίκαιο. Παρέχουν στα δικαστήρια την ανάλυση σχετική με τα θέματα της εγκληματικής παραφροσύνης και βοηθούν τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει εάν οι παραβάτες είναι ή όχι επικίνδυνοι.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και τα νέα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο γραφείο του σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καθώς και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι USB, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Σχημάτισαν εικόνα, ψάχνουν την αφορμή
Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων, τα οποία τους δίνουν τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου. Αυτό όμως που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε τη δολοφονική του δράση και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Τα δύο πρόσωπα του "Ορέστη"
Με βάση τον αριθμό των θυμάτων που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα τρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει αφού αναμένεται να ανασυρθούν από το φρεάτιο θανάτου και άλλα πτώματα, ο 35χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας στυγνός δολοφόνος που χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer.

Το δολοφονικό του πρόσωπο κρυβόταν πίσω από το άλλο του πρόσωπο, αυτό του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού.

Όσοι τον γνώριζαν και είχαν προσωπική επαφή μαζί του, αφού σε καμία περίπτωση δεν έδινε την εικόνα εγκληματία και δη κατά συρροή δολοφόνου. Πρόσωπα από τον κύκλο του αναφέρουν ότι δεν έδειχνε κανένα σημάδι που να παραπέμπει πως πρόκειται για άτομο με παραβατική συμπεριφορά.

Επίσης ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματα του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».

Ο 35χρονος ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με τη φωτογραφία ενώ ήταν και εκπαιδευτής στη φωτογραφική εταιρεία Κύπρου. Την ίδια ώρα φωτογραφίες του τιμήθηκαν σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Όταν έβγαζε τις αρβύλες και την παραλλαγή ο 35χρονος αφιέρωνε ατέλειωτες ώρες στην φωτογραφία. Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, μέσα στα πλαίσια της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό.

Μάλιστα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε και σε διαγωνισμούς φωτογράφισης και βραβεύθηκε ενώ στο πορτφόλιο που διατηρεί με τις καλύτερες φωτογραφίες του, περίοπτη θέση έχουν επίσης οι φωτογραφίες από το Μιτσερό, αλλά και από το Ξυλιάτο.


Στις εκατοντάδες φωτογραφίες που προβάλλει στο προσωπικό του πορτφόλιο, περιλαμβάνονται ζώα, φυτά, πουλιά, πολυσύχναστοι δρόμοι του εξωτερικού, τοπία αλλά και γυναίκες σε τολμηρές πόζες, ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο κλιπ στο οποίο εμφανίζεται μοντέλο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.





Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only