Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Βόμβα» στον τραπεζικό κλάδο: Σενάρια συγχώνευσης Eurobank με την Εθνική Τράπεζα


Σενάριο συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, με μοχλό την Εθνική Ασφαλιστική, πυροδοτεί η συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής του καναδικού fund Fairfax, Dr Watsa, που είναι ο βασικός μέτοχος της Eurobank, και της Eurofile, ενώ έχει συμμετοχές και σε άλλες εταιρείες. Η παρουσία του στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα για μια ακόμα φορά καθώς ο Ινδοκαναδός επενδυτής ήταν εκείνος που σε μια δύσκολη στιγμή για τον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα για την Eurobank που τον αφορά, προχώρησε στην υλοποίηση των σχεδίων της Eurobank με την Grivalia.
Συνολικώς ο Watsa που έχει επενδύσει στην χώρα 1,3 δισ. φέρεται να έχει επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο ίδιος ήταν στους αρχικούς 14 μνηστήρες του διαγωνισμού για την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά εν συνεχεία κόπηκε από την short list για λόγους κανόνων ανταγωνισμού.
Από την άλλη, η Εθνική Τράπεζα, έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο επίκεντρο παρόμοιων σχεδιασμών που δεν υλοποιήθηκαν, καθώς υπήρχαν σενάρια για συγχώνευση παλαιότερα της Alpha Bank και Eurobank και πιο πρόσφατα με την Πειραιώς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε συναινέσει στο deal Εθικής Eurobank λόγω δημιουργίας ολιγοπωλίου ωστόσο,εκτιμάται ότι πολλά έχουν αλλάξει, γράφει η «Εστία».


πηγη vimapressΣας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only