Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Λαιμητόμοι για τον Κυριάκο ΔΕΗ, ΕΡΤ και 80 δις κόκκινα δάνεια


Αίφνης στη περίπτωση της ΔΕΗ και της ΕΡΤ η φιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει το συντηρητικό της πρόσωπο. Οι δύο αυτοί προβληματικοί δημόσιοι οργανισμοί που συνδέονται μέσα από το χαράτσι που πληρώνουμε για την ΕΡΤ αποτελούν εμβληματικά κάστρα του πελατειακού κράτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαριάννας Τζάννε στο Πρώτο Θέμα υποστηρίζει

«Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθεί η ΔΕΗ για να εξυπηρετήσουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα»

Πολύ ωραία αγαπητέ πρωθυπουργέ. Πόσο όμως θα μας κοστίσει μία ακόμη λύση διάσωσης των δύο αυτών οργανισμών που θα κλωτσάει το μπαλάκι στο μέλλον; Η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζούλα στην ΕΡΤ-που είναι εξαίρετος δημοσιογράφος, δεν είναι όμως μάνατζερ-και η αύξηση 10% των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι μάλλον “παλαιοκομματικές” επιλογές δίχως μεταρρυθμιστική τόλμη στις οποίες μας έχουν συνηθίσει ως τώρα όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Δεν μπαίνει με αυτές τις επιλογές ταφόπλακα στη μεταπολίτευση-ούτε μεταρρυθμίζεται το πελατειακό κράτος.

Παρακολουθώντας λοιπόν τους τρόπους “διάσωσης” της ΔΕΗ και της ΕΡΤ που επιλέγει και η παρούσα κυβέρνηση, μπροστά τους το λουκέτο που έβαλαν στην ΕΡΤ οι Σαμαράς και Στουρνάρας ήταν πράγματι μία τολμηρή επαναστατική μεταρρύθμιση.

Εάν η κυβέρνηση φοβάται τους εργατοπατέρες της ΓΕΝΟΠ και το βαθύ κράτος της ΕΡΤ πολύ σύντομα θα χρειασθεί να κλείσει φυλακή τον Ρασπούτιν, να στήσει Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο Τσίπρα και να κάνει και άλλα γνωστά επικοινωνιακά κόλπα, όπως οι προκάτοχοί της, ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της για την μεταρρυθμιστική αφλογιστία της.

Κι αν για την ΕΡΤ και τη ΔΕΗ πρέπει να εξασφαλισθούν 4-5 δις για να μη στερηθούμε τους εργατοπατέρες και λοιπούς κηφήνες ας έχει υπόψη του ο πρωθυπουργός πως τα 80 δις κόκκινα δάνεια των συστημικών τραπεζών είτε τα μετανομάσουν σε “τιτλοποιήσεις”, είτε τους δώσουν ονόματα αντίστοιχα με αυτά που δίνουν στους τυφώνες οι Αμερικανοί, είτε τα ονομάσουμε “Πίπη Φακιδομύτη”, είτε κάνουμε “κακιά τράπεζα”-όποια πεπετζίδικη πατέντα κι αν χρησιμοποιήσουν οι εμπλεκόμενοι -αυτά παραμένουν εδώ και απειλούν την βιωσιμότητα μιας κυβέρνησης που ξεκίνησε τόσο ελπιδοφόρα. Ακόμη και το ενδιαφέρον των ξένων funds δεν είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για τα κόκκινα στεγαστικά-καταναλωτικά. Κάποιες κόκκινες εταιρίες τους ενδιαφέρουν και ως εκεί.

Τέλος, προς ώρας ο πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει (και λόγο θερινής ραστώνης), την ηρεμία στο μέτωπο των ολιγαρχών, εκείνων που τον στήριξαν και όσων βρίσκονται απέναντί του…Ηδη όμως στο βάθος ακούγονται οι πρώτες “εκρήξεις”…


πηγη pitsiriki.
Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση 


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only