Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Αυτό Είναι Το Παραδείσιο Δάσος Που Καίγεται Στην Εύβοια...Αυτό είναι το δάσος που καίγεται στην Εύβοια.

Είναι ένα από τα 19 Ελληνικά αισθητικά δάση, αποτελεί προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura και είναι καταφύγιo άγριας ζωής. – Copyright © wondergreece.gr
Το δάσος του νησιού μας, έχει ρυάκια, φαράγγια, πολυάριθμα είδη δέντρων, φυτών αλλά και ζώων. Είναι ένας επίγειος παράδεισος. Ανήκει στα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας με χαρακτηριστικά το περιβαλλοντικό του ενδιαφέρον, τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία, την ψυχή και το πνεύμα, τη φυσική ομορφιά του. Το δάσος έχει πολλές καστανιές, δρύες, πλατάνια, έλατα αλλά και πολλά αγριολούλουδα (παιώνια, πρίμουλα) καθώς και πολύ σπάνια είδη πτηνών όπως ο φιδαετός και ο πετρίτης.

Αισθητικά δάση έχουν χαρακτηριστεί 19 περιοχές της χώρας με συνολική έκταση 32.506 εκτάρια. Η έκταση αυτή αντιστοιχεί στο 0,24% της έκτασης της Ελλάδας:

Οι περιοχές (ή «τόποι») Natura 2000 αποσκοπούν στην προστασία των περιοχών που θεωρούνται βασικές για επιλεγμένα είδη χλωρίδας και πανίδας ή τύπους οικοτόπων μεταξύ αυτών που καλύπτει η οδηγία της ΕΕ για τους οικοτόπους και η οδηγία για τα πτηνά.
Πρόκειται για είδη και οικοτόπους που θεωρούνται ευρωπαϊκής σημασίας επειδή απειλούνται με εξαφάνιση, είναι ευάλωτα, σπάνια ή ενδημικά, ή συνιστούν εξαιρετικά παραδείγματα τυπικών χαρακτηριστικών μίας ή περισσότερων από τις εννέα βιογεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης. Συνολικά, υπάρχουν περίπου 2000 είδη και 230 τύποι οικοτόπων σε βασικές περιοχές που πρέπει να ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000.
Από την άλλη, τα φυσικά καταφύγια, τα εθνικά πάρκα και άλλες εθνικές και περιφερειακές προστατευόμενες περιοχές ορίζονται αποκλειστικά με βάση την εθνική ή περιφερειακή νομοθεσία, η οποία συχνά διαφέρει από χώρα σε χώρα. Αυτές οι προστατευόμενες περιοχές μπορεί να οριστούν για διάφορους σκοπούς και δεν είναι απαραίτητο να αφορούν είδη/οικοτόπους που ενδιαφέρουν το δίκτυο Natura 2000.

Οι περιοχές Natura 2000 επιλέγονται με γνώμονα τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των ειδών και των οικοτόπων που προστατεύονται από την οδηγία για τα πτηνά και την οδηγία για τους οικοτόπους. Η επιλογή τους πραγματοποιείται βάσει επιστημονικών στοιχείων.
Αισθητικά δάση
Σύμφωνα με τα ψηφιοποιημένα όρια, η συνολική χερσαία έκταση των Αισθητικών Δασών αντιστοιχεί στο 0,24% της έκτασης της χώρας. Το θαλάσσιο τμήμα τους καταλαμβάνει έκταση ίση με 9,8 εκτάρια.

-Φοινικόδασος Βάι Λασιθίου

-Δάσος Καισαριανής Αττικής

-Κοιλάδας Τεμπών Λάρισας

-Δάσος Πευκιάς Ξυλοκάστρου Κορινθίας

-Περιαστικό Δάσος Ιωαννίνων

-Δάσος Χειμάρρων Σελεμνού και Χαράδρωω

-Δάσος Φαρσάλων Λάρισας

-Δάσος Στενής Εύβοιας

-Δρυοδάσος Μογγοστού Κορινθίας

-Δασικό Σύμπλεγμα Όσσας Λάρισας

-Παραλιακό Δάσος Νικοπόλεως Μύτικα Πρέβεζας

-Δάση Νήσου Σκιάθου Μαγνησίας

-Στενά Νέστου Καβάλας – Ξάνθης

-Δάσος Εθνικής Ανεξαρτησίας Καλαβρύτων Αχαϊας

-Περιαστικό δάσος Τιθορέας Φθιώτιδας

-Δάση Αμυγδαλέων Καβάλας

-Δάσος Λόφων Κάστρου και Αηλιά Τρικάλων

-Δρυοδάσος Κουρί – Αλμυρού Μαγνησίας

newsone.gr


Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only