Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

1500 ετών, «Πέτρες ήρωας» που βρέθηκαν στη νότια Ινδία

«Πέτρες ήρωες» που θεωρούνται παλιές όπως 1.500 χρόνια ανακτήθηκαν από το χωριό Desur κοντά στο Βανταβάσι στην περιφέρεια Tiruvannamalai, στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού στη Νότια Ινδία.

1500 ετών, «Πέτρες ήρωας» που βρέθηκαν στη νότια Ινδία

Βάσει των πληροφοριών που έδωσε ο προσωπικός βοηθός του Tiruvannamalai Collector, S Janaki, ο επιθεωρητής εσόδων του Desur A. Venkatesh, συνοδευόμενος από τον S Balamurugan, γραμματέα, περιφερειακό ερευνητικό κέντρο περιοχών Tiruvannamalai και καθηγητής Sudhakar, επισκέφθηκε το χώρο και βρήκε μια αρχαία ερειπωμένη δομή με τζαμιά πέντε «πέτρες ήρωας» κοντά του.


Από τις πέντε, δύο πέτρες είχαν δύο σειρές επιγραφών των Ταμίλ πάνω σε αυτές που θεωρούνται μέχρι σήμερα στον τέταρτο ή στον πέμπτο αιώνα

Εξηγώντας τη σημασία του, ο ιστορικός, καθηγητής R Punguntran είπε ότι σε δύο από τις «πέτρες ήρωας» πήρε από το χωριό Desur, το ένα είχε «Kottrampak Kizhar» εγγεγραμμένο σε αυτό. Στην άλλη πέτρα γράφτηκε «ο γιος του Kottrampak Kizhar - Seelan».

Τα τετράπλευρα πέτρινα δισκία είχαν το γλυπτό ενός ήρωα που κρατούσε ένα σπαθί και μια ασπίδα. Εκτός από αυτές τις πέτρες, υπήρχαν τρεις άλλες «πέτρες ήρωας» που είχαν καταστραφεί από την εποχή του χρόνου.

Είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση σε χωριό ή ταυρομαχία κατά τη διάρκεια της βασιλείας ενός Banaraisaru στο Seeyamangalam, όπου ο πατέρας και ο γιος θα είχαν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε ο καθηγητής Punguntran. Εκλύοντας περαιτέρω, ο Punguntran είπε ότι αυτές οι πέτρες θα έπρεπε να εγκατασταθούν στη μνήμη τους

Λέγεται ότι νωρίτερα σε αυτό το εύρημα, ένας Tamarai Kannan βρήκε μια πέτρα που έγραφε το Seeyamangalam πάνω του. Ως εκ τούτου, ο Punguntran ισχυρίζεται ότι από τότε που αυτές οι δύο πέτρες έφεραν επάνω τους το σέγια μανγκαλάμ, ο τόπος θα μπορούσε να είναι το αρχαίο «Baanaadu» το οποίο κυβερνούσε η κοινότητα «Baanaraisar».

Περαιτέρω, αυτή η περιοχή «Baanaadu» θεωρείται ότι έχει εξαπλωθεί μέχρι το Cuddalore. Θεωρείται επίσης ότι ο «Kottrampak Kizhar» θα μπορούσε να ήταν ένας σημαντικός «επικεφαλής» της κοινότητας «Baanaraisar», που ζούσε εκεί.

Συντάκτης: K. Senthil Nathan


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only