Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού

Ένας 3000-χρονος μεγαλιθικός ναός "λατρείας" που χρησιμοποιείται για τελετές γονιμότητας έχει ανακαλυφθεί στο Περού από μια ομάδα Περουβιανών αρχαιολόγων.


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Αεροφωτογραφία της περιοχής ανασκαφής του El Toro, όπου εντοπίστηκαν υπολείμματα ενός μεγαλιθικού ναού 3,000 ετών
στο Oyotun, την επαρχία Chiclayo, το τμήμα Labayeque, το Περού [Credit: AFP]
Το θρησκευτικό μνημείο είναι πάνω από 131ft και βρίσκεται στις πηγές του ποταμού Zana Valley περίπου 500miles από τη Λίμα, τη σύγχρονη πρωτεύουσα του Περού.

Μέσα στο ναό οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα τετράγωνο με ένα βωμό που πιθανότατα χρησιμοποιούσε για να προσφέρει σημαντικά τελετουργικά γονιμότητας με νερό που τραβούσε από τον ποταμό Zana Valley.


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Ο ναός βρίσκεται μέσα σε αυτό που ονομάζεται κασσίτερος, δηλαδή η ένωση δύο ποταμών που ήταν ιεροί χώροι
σε αρχαίους πολιτισμούς: τα ποτάμια Nanchoc και Udima για να σχηματίσουν τη Zana [Credit: RPP News]
Το θρησκευτικό μνημείο έχει μήκος 131 ft και περιλαμβάνει τα ερείπια μεγάλων πέτρινων οικοδομών και μια κεντρική σκάλα.

Η δομή των μεγαλίθων βρέθηκε στην τοποθεσία Huaca El Toro στην περιφέρεια Lambayeque του Περού από ομάδα με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Walter Alva, ο οποίος ανακάλυψε τον τάφο του Κυρίου του Sipan το 1987.


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Είναι η μόνη μεγαλιθική δομή που υπάρχει στην περιοχή Lambayeque. Η πρόσοψη και
όλοι οι πλευρικοί τοίχοι χτίστηκαν με μεγάλα τετράγωνα τετράγωνα [Πίστωση: RPP News]
Ο ναός εξακολουθεί να διαθέτει τα ερείπια μεγάλων λιθόστρωτων και μια μεγάλη σκάλα. "Αυτή η ανακάλυψη είναι μοναδική επειδή είναι η μοναδική μεγαλιθική αρχιτεκτονική στο Lambayeque", δήλωσε ο Dr Alva.

Ο χώρος ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο, αλλά οι ειδήσεις σχετικά με τα ευρήματά του καθυστέρησαν να μειώσουν τον κίνδυνο των κυνηγών θησαυρών να παίρνουν αντικείμενα που δεν είχαν εξασφαλισθεί.


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Μια σκάλα στην περιοχή ανασκαφής του El Toro  [Πίστωση: RPP News]
Οι αρχαιολόγοι από το Περού, που εμφανίζονται εδώ, βρήκαν εντυπωσιακούς τοίχους γύρω από το μνημείο καθώς και κεντρικό βωμό που χρησιμοποιείται πιθανώς για τελετουργίες γονιμότητας.

Η δομή των μεγαλίθων βρέθηκε στην τοποθεσία Huaca El Toro στην περιφέρεια Lambayeque του Περού από ομάδα με επικεφαλής τον Walter Alva, τον αρχαιολόγο που ανακάλυψε τον τάφο του Κυρίου του Sipan το 1987.


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Οι τάφοι χρονολογούνται μετά την εγκατάλειψη του ναού υποδεικνύοντας ότι χρησιμοποιήθηκε
από το Χίμου ως ταφικό έδαφος [Credit: RPP News]
Ο ναός προέρχεται από μια εποχή που το νερό θεωρήθηκε θεϊκό και χρησιμοποιήθηκε σε μια σειρά από τελετουργίες και θρησκευτικές πρακτικές, ισχυρίζονται οι ερευνητές. Ήταν σε θέση να καθορίσουν ότι ο ναός αυτός φιλοξενεί μια λατρεία που λατρεύει το νερό, μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο βρίσκεται ο βωμός και πώς φαίνεται. Ο βωμός περιλαμβάνει τρύπες παρόμοιες με εκείνες που βρίσκονται σε άλλους ναούς από την εποχή

"Αυτό είναι χαρακτηριστικό των βωμών των υδάτων που βρίσκονται σε άλλες περιοχές και βρίσκεται στις πηγές του ποταμού της κοιλάδας Zana", δήλωσε ο κ. Alva.


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Κάποια 21 ταφές βρέθηκαν στο ναό
Ο ναός ανακαλύφθηκε από τον Walter Alva - που απεικονίστηκε - ο οποίος ανακάλυψε επίσης τον τάφο του Κυρίου του Sipan το 1987 στο βόρειο Περού.

Οι επιστήμονες βρήκαν μεταλλικά και κεραμικά αντικείμενα στους τάφους που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή, ωστόσο οι περισσότεροι τάφοι χρονολογούνται από την εποχή της Inca. Βρήκαν μια σκάλα στην περιοχή που είχε πλάτος 32ft και μήκος 49ft


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Μερικά από τα σκάφη που τοποθετούνται ως προσφορές στους τάφους
[Credit: RPP News]
Ο κ. Alva δήλωσε ότι έχει εντοπίσει μια κυκλική στήλη, όπου βρέθηκαν ενδείξεις καθίζησης των βροχών και τελετουργιών. «Αυτός ο ναός βλέπει στο βουνό. Αυτός ο τόπος είναι αυστηρά τελετουργικός λόγω των σημείων καύσης που έλαβαν χώρα. Τα τελετουργικά έγιναν για γονιμότητα », είπε
Εκπληκτικοί τοίχοι περιβάλλουν το μνημείο και υπάρχει μια κεντρική σκάλα που έχει πλάτος 32ft και μήκος 49ft.


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Ο περουβιανός αρχαιολόγος Walter Alva που επισημαίνει ανασκαφές
 στην περιοχή του El Toro [Credit: AFP]
Η Περουβιανή ομάδα ανακάλυψε 21 τάφους στην περιοχή του ναού που θεωρείται ότι χρονολογείται από το 1500 περίπου π.Χ. έως το 292 μ.Χ. Μέσα στους τάφους βρήκαν κεραμικά κομμάτια και μεταλλικά αντικείμενα όπως τα μαχαίρια που είχαν τοποθετηθεί δίπλα στους τάφους.

Ο κ. Alva αναφέρει ότι είναι πιθανό οι τοίχοι να ξαναχρησιμοποιηθούν, καθώς 20 τόποι ταφής προέρχονται από την μεταγενέστερη κουλτούρα Inca Chimu που χρονολογείται από περίπου 1.000 έως 1.470 μ.Χ.


Μεγαλιθικό ναό 3,000 ετών που βρίσκεται στο Περού
Ορισμένα από τα τεράστια μπλοκ έχουν πετρογλυφικά που υποδηλώνουν ότι ήρθαν
 από ένα ιερό μέρος [Credit: RPP News]
Αυτή δεν είναι η πρώτη σημαντική ανακάλυψη του Walter Alva και της ομάδας του. Ο αρχαιολόγος ανακάλυψε επίσης τον τάφο του Κυρίου του Σιπάν το 1987. Ο Σίπαν ήταν ηγεμόνας της κουλτούρας των Μοχικών και τα κατάλοιπα του βρέθηκαν άθικτα στο Βόρειο Περού.

Το 2007 ανακάλυψε μια σειρά από τοιχογραφίες των 4.000 ετών στο Περού. Δείχνουν ένα ελάφι που έχει συλληφθεί σε ένα δίχτυ και πιστεύεται ότι είναι οι παλαιότερες τοιχογραφίες στην Αμερική.

Συντάκτης: Ryan Morrison | Πηγή: Daily Mail


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   










Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only