Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ένας Κωνσταντής κ μια Ελένη αλλιωτικοι κ πραγματικά πολύ ενδιαφέροντες.

Ένας Κωνσταντής κ μια Ελένη αλλιωτικοι κ πραγματικά πολύ ενδιαφέροντες.
Ο Κωνσταντής Νικολάου Σπηλιωτεας , που όλοι τον ξέρουμε σαν Κωσταντίνο Κανάρη, ο μοναδικός γνωστός ήρωας της Ελληνικής επανάστασης με το όνομα Κωνσταντίνος. Γενναίος , πανέξυπνος με πλάνα κ τακτική, καθοριστικός άνθρωπος κλειδί για την έκβαση του αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία. Και παρά την απογοήτευση του για την δολοφονία του Καποδίστρια κ την προσωρινή βραχύβια απόσυρση του από τα κοινά επανήλθε, όρθιος εν ενεργεία πέθανε παλεύοντας σε αλλου τύπου μάχες για το στήσιμο της Ελλάδας.






Η Ελένη του Ευριπίδη ανεβαίνει για πρώτη φορά το 412 πΧ αμέσως μετά την καταστροφή των Αθηναίων στις Συρακούσες. Για αυτήν ο Θουκυδίδης γράφει με ουδέτερο γένος «οὐδὲν [έστι] ὅ,τι οὐκ ἀπώλετο»(:δεν έμεινε τίποτε που να μη χαθεί)[2] και όχι «οὐδείς έστι». ( από Wikipedia). Εν συντομία οι Αθηναίοι ήθελαν να ελέγχουν τις πόλεις της Σικελίας, παρά τους συμμάχους κ την πολύ μεγάλη υλική βοήθεια κ έπαρση , δεν τα υπολόγισαν καλα ούτε το θέμα τρόφιμα κ νερό υπολόγισαν κ έχουμε μια τεράστια καταστροφή που λήγει κάποια χρόνια αργότερα με την επίσημη ήττα στον Πελοποννησιακο πόλεμο. Έρχεται λοιπόν ο Ευριπίδης κ λέει αυθαίρετα, όλα μύθοι είναι στο κάτω κάτω, ότι η Ελένη ήταν στην Αίγυπτο , ο Τρωικός πόλεμος για μια ψευδαίσθηση έγινε κ αξίζουν άραγε οι ζωές όσων χάθηκαν για μια ψευδαίσθηση, είμαστε σοβαροί όταν λέμε ότι κάνουμε πόλεμο για μια γυναίκα, αμφισβητώντας έτσι ταμπού αξιών της πολιτικής, ταμπού που πάντα κάποιες ομάδες εξυπηρετούν.
Αγαπώ κ μια άλλη εντελώς άγνωστη Ελένη , μια Ελένη του Ιουδαϊσμού Helena of Adiabene, βασίλισσα των Πάρθων ( σημερινό Ιρακινό Κουρδιστάν). Αυτή λοιπόν η Ελένη διακρίθηκε για την φιλανθρωπία της για την οποία όταν κάποιοι την έκριναν γι αυτό είπε ότι είναι επένδυση για τις μελλοντικές γενιές και μάλιστα επένδυση που κανείς δεν μπορεί να κλέψει, μου αρέσουν οι καλοί άνθρωποι που βλέπουν μακριά, πέρα από την μύτη τους κ το σήμερα.
Σήμερα Κωσταντίνος ( από τους Ρωμαίους σταθερότητα σημαίνει) είναι το τρίτο δημοφιλέστερο όνομα στην Ελλάδα. Καί η Ελένη πολύ ψηλά στις προτιμήσεις , πολλοί γιορτάζουν, χαρά στους αγαπημένους μας

 phgh 

Vavi Barsefsky





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only