Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Βρέθηκε η αρχαία ελληνική πόλη Λίμναι του 7ου αι. π.Χ. στην Θρακική χερσόνησο στα Δαρδανέλια


Η  πόλη Λίμνες  γνωρίζουμε από τις αρχαίες πηγές ότι ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη της Θράκης , που βρίσκεται στη περιοχή της Θρακικής χερσονήσου .
Μια  αρχαία πόλη που πιστεύεται ότι χρονολογείται εδώ και 2.700 χρόνια είναι αυτή που έχει ανακαλυφθεί στην δυτική χερσόνησο  της Μ.Ασίας  ανακοίνωσαν αρχαιολόγοι μετά από τρία χρόνια εργασίας στην περιοχή.
Η αρχαία πόλη των Λιμνών στην περιοχή της Καλλίπολης  ανακαλύφθηκε από μια ομάδα αρχαιολόγων από το  τοπικό πανεπιστήμιο



Η αρχαία ελληνική πόλη Λίμναι ανακαλύφθηκε στη δυτική ακτή της Μ.Ασίας

Η ύπαρξη της αρχαίας πόλης ήταν ήδη γνωστή από αρχαίες πηγές, παρόλο που η ακριβής τοποθεσία δεν ήταν βέβαιη. Τα έργα εκσκαφών για την πόλη ξεκίνησαν αρχικά στην πεδιάδα της Αλμυρής Λίμνης το 2015 και συνεχίστηκαν στην πεδιάδα αυτή όπου βρέθηκε η πόλη.



Μια άγνωστης θέσεως έως τώρα, αρχαία ελληνική πόλη, οι Λίμναι,  ήταν γνωστή μόνον από κείμενα…

Μιλώντας για την ιστορία της πόλης, ο επικεφαλής του Τμήματος Αρχαίας Ιστορίας και της ανασκαφής δήλωσε: "Μόνο κομμάτια  κεραμικής οστράκων  και κεραμιδιών μπορούν να παρατηρηθούν στην επιφάνεια αφού τα αρχιτεκτονικά υπολείμματα της πόλης είναι σήμερα μέσα στην γη . Ωστόσο, αυτά τα κομμάτια μας δίνουν πληροφορίες για το πεδίο που καλύπτει η πόλη, καθώς και πώς ήταν όταν ιδρύθηκε η πόλη και όταν πλέον εγκαταλείφθηκε. "

Ερευνώντας για στοιχεία στο σημείο που τελικά βρέθηκε η ελληνική πόλη Λίμναι

Ο επικεφαλής της ανασκαφικής εργασίας της πόλης που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.Χ., δήλωσε ότι η αρχαία πόλη ιδρύθηκε από εποίκους από την Ιωνία στη δυτική ακτή της Μικράς Ασίας, από τις  σημερινές πόλεις  τη Σμύρνη και Αϊδίνιο .


Γήλοφος πού καλύπτει με χώμα  αρχαία ελληνικά ερείπια

Η αρχαία ελληνική πόλη Λίμναι  ήταν ένας από τους πλουσιότερους και πολυάσχολους θαλάσσιους λιμένες της περιοχής της Καλλίπολης  στην εποχή του και διατήρησε την ύπαρξή της μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή, πρόσθεσε.


Ευρήματα της ρωμαϊκής περιόδου της ελληνικής πόλεως εκτεθειμένα επί του εδάφους πολλά χρόνια από κατοίκους της περιοχής

Ο επικεφαλής ανασκαφέας  είπε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι αρχαίοι ελληνικοί οικισμοί στην περιοχή που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί και ότι το έργο τους στην περιοχή της Καλλίπολης  θα συνεχιστεί.


Μέρος από ελληνικό αγαλματίδιο, εύρημα της πόλεως των Λιμνών

Η αρχαία ελληνική πόλη των Λιμνών είναι η πέμπτη του είδους της που ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Καλλίπολης  .






 ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only