Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Καμία επικοινωνία από τους απαγωγείς Μαυρίκου μία εβδομάδα μετά την αρπαγή του - Τα συμπεράσματα και τα σενάρια της ΕΛΑΣ

Έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα από την ημέρα της απαγωγής του Νίκου Μαυρίκου και οι άνθρωποι που τον άρπαξαν έξω από το σπίτι του στον Πειραιά δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη με την οικογένεια του επιχειρηματία για να ζητήσουν λύτρα.

Οι αστυνομικοί που έχουν στήσει το στρατηγείο τους στο σπίτι του απαχθέντος εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, οι απαγωγείς να διαπραγματεύονται απευθείας με το γνωστό επιχειρηματία.

Η ΕΛΑΣ με δεδομένο ότι κανένας από τα μέλη της οικογένειάς του και του στενού του περιβάλλοντος δε γνώριζε στοιχεία για την επιχειρηματική του δράση, εξετάζουν με μεγάλη πιθανότητα το ενδεχόμενο οι απαγωγείς να διαπραγματεύονται απευθείας με τον 51χρονο.


Στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, τότε οι κακοποιοί αποφεύγουν την έκθεση τους απέναντι στην αστυνομική έρευνα, καθώς διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένοι να έχουν μια μορφή επικοινωνίας με συγγενείς του επιχειρηματία και κατά συνέπεια οι αστυνομικοί θα είχαν μια ευκαιρία συλλογής στοιχείων για την ταυτότητα τους.

Πάντως πολλές ελπίδες έχουν στηρίξει οι ερευνητές της Ασφάλειας στην κατάθεση της οικιακής βοηθού του Ν. Μαυρίκου, η οποία άλλωστε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους απαγωγείς του εργοδότη της, καθώς εκείνη την ώρα τον συνόδευε μέχρι το αυτοκίνητο του, μεταφέροντας κάποια πράγματα που θα έπαιρνε μαζί του.

Στην κατάθεση που έχει δώσει η συγκεκριμένη γυναίκα, περιγράφει με λεπτομέρειες τον έναν από τους τρεις σωματώδεις άνδρες, που έβαλαν στην κυριολεξία “σηκωτό” τον γνωστό επιχειρηματία μέσα στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίστηκαν από την Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Βέβαια γνωστό είναι πως οι δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να ήταν μεταμφιεσμένοι και μάλιστα να φορούσαν μάσκες σιλικόνης.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν λόγο για μια άκρως περίεργη ιστορία και τα πρώτα συμπεράσματα σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα εξής:

• Οι δράστες ήταν επαγγελματίες και δεν αποκλείεται να «ναυλώθηκαν» απο το εξωτερικό και να ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να κάνουν τη δουλειά.
• Ερευνάται αν κάποιοι απο τους δράστες που δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορούσαν μάσκες σιλικόνης.
• Ανατρέχουν στις κάμερες και προσπαθούν μέσω συγκεκριμένων στην ακτή Θεμιστοκλέους να διαπιστώσουν αν τις προηγούμενες ημέρες έχει καταγραφεί κάποια περίεργη κίνηση που να δείχνει παρακολούθηση του επιχειρηματία.
• Ψάχνουν όλες τις επαγγελματικές, και οικονομικές συναλλαγές αλλά και τις προσωπικές του επαφές των τελευταίων δυο-τριών χρόνων, ενώ συζητούν παράλληλα με τη σύντροφό, την οικονόμο και την οικογένεια του για να μάθουν αν τον τελευταίο καιρό είχαν δει κάτι περίεργο ή αν διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι αστυνομικοί, ερευνούν την υπόθεση με τη λογική της απαγωγής και πρώτο μέλημα είναι να επιστρέψει ο επιχειρηματίας στην οικογένεια του και σε δεύτερο χρόνο να εντοπιστούν οι δράστες της κινηματογραφικής αρπαγής.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς συμπληρώνεται η πρώτη εβδομάδα απο το πρωινό της περασμένης Πέμπτης, όταν ο Νίκος Μαυρίκος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς έξω απο το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους.



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only