Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη


Σχεδόν δέκα χρόνια πήρε στον Οδυσσέα να επιστρέψει στο αγαπημένο του νησί, την Ιθακη Κι αν ο Καβάφης στο σπουδαίο του ποίημα «Ιθάκη» αναφέρει ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, στην περίπτωση του νησιού αυτού έχει και ο προορισμός σημασία. Γιατί σαν αντικρύσεις τις φυσικές του ομορφιές που απλώνονται στα πόδια σου, θα αισθανθείς ως άλλος… Οδυσσέας.

Ειδυλλιακά τοπία, γραφικοί οικισμοί, φυσικοί όρμοι με βράχους και κρυστάλλινα νερά, και πράσινο που φτάνει μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, είναι τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το σκηνικό της Ιθάκης με την ιδιαίτερη ομορφιά της. Καθώς αντικρίζεις τον όρμο στο Κιόνι, η εικόνα του παραδοσιακού οικισμού, χτισμένου αμφιθεατρικά, σε κατακλύζει. Πέτρινα σπίτια πνιγμένα στα λουλούδια, καλαίσθητα οικήματα αντικατοπτρίζονται στα κρυστάλλινα νερά.
Στην πρωτεύουσα το Βαθύ, το πράσινο εναλλάσσεται με το μπλε της θάλασσας θυμίζοντας φιόρδ. Αλλά και ο Σχίνος με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του και το μικρό Λαζαρέτο με τη μεγάλη ιστορία, η Παναγιά η Καθαριώτισσα συμπληρώνουν την εικόνα της εκθαμβωτικής Ιθάκης.

Το νησί βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία τη χωρίζει ένας πορθμός. Κάντε μια επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό της Ανωγής, για να θαυμάσετε τους επιβλητικούς μονόλιθους, σμιλεμένους από τη φύση.

Αλλά και οι παραλίες της είναι μοναδικές. Από την οργανωμένη πλαζ στο Φιλιατρό, μέχρι το προσβάσιμο με καΐκι (αν και όχι μόνο) Γιδάκι, Καμίνια, Σκίνος, Μπροστά και Πίσω Αετός είναι μερικές μόνο από τις ακρογιαλιές με τα τιρκουάζ νερά της Ιθάκης.









ΠΗΓΗ pitsiriki

Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only