Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Σαν σήμερα στις 4 Αυγούστου 1936, ο Ιωάννης Μεταξάς παίρνει την Εξουσία στα χέρια του.


Στις 4 Αυγούστου 1936 ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς με τη συγκατάθεση του βασιλιά Γεωργίου Β΄ αναστέλλει βασικά άρθρα του Συντάγματος και εγκαθιδρύει Εθνικιστικό καθεστώς. Ο Ιωάννης Μεταξάς εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ είχε ραντεβού με την ιστορία.
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ γνώριζε πολύ καλά ότι μόνο ένας Μεταξάς μπορούσε να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα, που είχε δημιουργήσει ο τυχοδιωκτισμός του πολιτικού κόσμου. Γι’ αυτό το λόγο, δίχως κανένα ενδοιασμό, έβαλε τέλος στο διχαστικό σπαραγμό των Ελλήνων αναθέτοντάς τη διακυβέρνηση στον Ιωάννη Μεταξά.
Από εκείνη την ώρα ανατέλλει στην Ελλάδα η εθνική ομοψυχία και ξεκινά η δημιουργία του Γ΄ Ελληνικού Πολιτισμού θέτοντας τα θεμέλια για το έπος του 1940. «Το Νέον Κράτος είναι φιλειρηνικό και προοδευτικό, έχει ανάγκη από μακρά περίοδο ειρήνης για να ξαναχτίσει πάνω στα ερείπια και για να δημιουργήσει έναν νέο πολιτισμό… Θέλουμε να κάνουμε πολιτισμόν Ελληνικόν. Δεν θέλουμε τους ξένους πολιτισμούς. Θέλουμε ιδικόν μας πολιτισμόν, τον οποίον να τον ωθήσωμεν και να τον κάνουμε ανώτερον από όλους τους πολιτισμούς, εις την άκρην αυτήν της Ευρώπης»

πηγη
ethnikosmaxitis

Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only