Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Η «ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ


Πρόσφατα διαβάζοντας σχετικά με την ετυμολογία των λέξεων έμαθα κάτι που δεν το είχα σκεφτεί και με εξέπληξε. Η αρχαία λέξη «δόντι» , «όδοντας» «ὀδούς» προέρχεται απο τις λέξεις » οδός» + «όν» (του «όντος» . Τι μας λέει ο ονοματοθέτης; Οτι μέσα απο τα δόντια μας, βρίσκουμε τον δρόμο της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους μας, τη σύνδεση με τους προγόνους μας. Δεν είναι εντυπωσιακό οτι αυτό ήταν ήδη γνωστό προτού ανακαλυφτούν οι σπείρες του DNA εργαστηριακά, όταν ο ονοματοθέτης έφτιαξε τη λέξη αυτή;

Διαβάζοντας στο tilestora λίγες μέρες μετά, μια νέα γερμανική έρευνα λέει πιστεύει οτι ο πρώτος άνθρωπος μπορεί να εμφανίστηκε στα Βαλκάνια. Αυτή η νέα υπόθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μια δημοσίευση στο περιοδικό «PLOS One» από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης υπό την Μαντλέν Μπέμε -ειδικότερα από το Κέντρο Ερευνών για την Εξέλιξη του Ανθρώπινου Είδους και της Παλαιοπεριβαλλοντολογίας (HEP).

Η ανθρώπινη κάτω γνάθος 7,125 εκατομμυρίων ετών που βρέθηκε στην Ελλάδα
Η ομάδα εξέτασε δύο παλαιότερα ευρήματα,  μια κάτω γνάθο που βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Πύργο Βασιλίσσης (κοντά στο Ίλιον) και ένα δόντι που ανακαλύφτηκε στη Βουλγαρία (στην Λίμνη Αζμάκα, κοντά στο Μπουργκάς και τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας) και τα χρονολόγησε αντίστοιχα 7,175 εκατομ. ετών το ελληνικό απολίθωμα και 7,24 εκατομ. ετών το Βουλγαρικό. Τα ευρήματα αυτά εκτιμάται ότι είναι ακόμη πιο παλιά κι από τα παλαιότερα ευρήματα αφρικανικού προανθρώπου, γνωστού στα λατινικά ως Sahelanthropus (Σαχελάνθρωπος), η ηλικία του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 6 και 7 εκατομ. ετών και αποδεικνύεται οτι είναι καθαρά ανθρώπινα, διότι οι ρίζες των δοντιών είναι μπλεγμένες μεταξύ τους ενώ στους ανθρωποπιθήκους (τους πιθήκους που θεωρούνται μακρινοί πρόγονοι του ανθρώπου) είναι τελείως διαχωρισμένες.


Το ανθρώπινο δόντι 7,24 εκατομμυρίων ετών που βρέθηκε στη Βουλγαρία
Το πιο ενδιαφέρον όλων όμως είναι στα σχόλια του άρθρου όπου ο αναγνώστης Kostas Konstantinos γράφει το εξής απλό και ενδιαφέρον: Ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί από ένα πίθηκο… Ο αριθμός των χρωμοσωμάτων για κάθε είδος είναι σταθερός. Εάν ένα ζώο αναπτύξει επιπλέον χρωμόσωμα ή έχασε ένα χρωμόσωμα λόγω κάποιας παραμόρφωσης, δεν θα μπορούσε να ζευγαρώσει με επιτυχία (σημ. βλέπε το μουλάρι απο άλογο και γαϊδούρι που είναι στείρο, δεν αναπαράγεται). Το ελάττωμα δεν θα μπορούσε να περάσει στην επόμενη γενιά. Οι άνθρωποι έχουν 46 χρωμοσώματα. Αυτά τα καταμετρημένα χρωμοσώματα αποτελούν ένα σταθερό παράγοντα. Αυτό καθορίζει αυτό που ονομάζεται η «σταθερότητα των ειδών», επειδή ο αριθμός των χρωμοσωμάτων δεν μεταβάλλεται. Οι άνθρωποι δίνουν πάντα κατά την γέννηση ανθρώπους. Η εξέλιξη σε ένα νέο είδος είναι επιστημονικά αδύνατη…
Μήπως λοιπόν η Δαρβινική θεωρία είναι απλά μια εικασία και η «οδός των όντων» μας δείχνει ακόμη μια φορά την σωστή κατεύθυνση; Τα συμπεράσματα δικά σας!


ΠΗΓΗ greekcultureellinikospolitismos

Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only