Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Η απάντηση της Λίνας Μενδώνη στο tvxs.gr και τα νέα ερωτήματα


Ηυπουργός Λίνα Μενδώνη απάντησε στο χθεσινό δημοσίευμα του tvxs.gr, με δελτίο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού.

Καταρχάς να ευχαριστήσουμε για την απάντηση στο δημοσίευμά μας, τουλάχιστον στο κομμάτι που αναφέρεται στα ζητήματα χρηματοδότησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Η απάντησή της επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα δήλωσε η διευθύντρια του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Αν. Κουτσή και το TVXS μετέφερε στο ρεπορτάζ: ότι η ίδια η νέα υπουργός δηλαδή είχε ήδη υπογράψει ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Ταμείου, το θέμα ήταν στο Υπουργείο Οικονομικών, όταν γραφόταν το ρεπορτάζ, από όπου, μας ενημερώνει η Υπουργός, ότι ξεμπέρδεψε το θέμα και άρα είναι ζήτημα ημερών να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.


Κατά την πάγια νέα τακτική του Γραφείου Τύπου της Υπουργού, βέβαια, τα Δελτία Τύπου ανακοινώνουν και κάποιες λεπτομέρειες, που εμφανώς δεν προσθέτουν κάτι στην ενημέρωση, όπως το πότε ακριβώς έχει δηλώσει άδεια η Διευθύντρια του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού). Όπως επίσης το πως τα δύο Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν χτες για να μας ενημερώσουν για συγκεκριμένα ανταλλακτικά του αναβατορίου της Ακρόπολης (ενώ η είδηση είναι, προφανώς, ότι απλώς δεν λειτουργεί το αναβατόριο). Αυτό που επίσης παρατηρείται πλέον στα Δελτία Τύπου της Υπουργού και επαναλαμβάνεται και στο χτεσινό Δελτίο Τύπου, είναι η άμεση ή έμμεση επίθεση σε υπαλλήλους. Θα περιμέναμε λίγη αυτοσυγκράτηση, ειδικά μετά το «φιάσκο» με τον αρχιφύλακα της Ακρόπολης, που αφού το Υπουργείο έβγαλε Δελτίο Τύπου που τον κατηγορούσε πως ήταν διαχειριστής και αρχιφύλακας, αποδείχθηκε τόσο ότι ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας είχε παραιτηθεί καιρό πριν από την θέση του διαχειριστή όσο και το ότι σε πολλούς χώρους, όπως γράφει η ίδια η ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης) οι αρχιφύλακες ασκούν χρέη και αρχιφύλακα και διαχειριστή χωρίς αυτό να θεωρείται παραβίαση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Ας πάμε όμως και στην ουσία του δημοσιεύματος μας, που είναι η ίδια η υπόθεση του «αμαρτωλού» Ταμείου για το οποίο η Υπουργός απαντά το εξής: «Για μια ακόμη φορά καθιστώ σαφές ότι ο οποιοσδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο δρα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος παραπέμπεται άνευ ετέρου στη Δικαιοσύνη». Πρόκειται για μια δήλωση που λέει τα πάντα και τίποτα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, προς το… τίποτα οδηγεί η δήλωση αυτή, γιατί η υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας είναι ήδη στον Εισαγγελέα, και μάλιστα με δύο διαφορετικές εισαγγελικές διερευνήσεις. Τα στοιχεία τα έχει φέρει το tvxs στην επιφάνεια εδώ και πολύ καιρό - και προφανώς είναι στην διάθεση της Υπουργού όλα τα έγγραφα, το πόρισμα των ελεγκτών του ΓΛΚ. Για ένα από τα ζητήματα που σχετίζονται με το ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ, μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και πρόεδρος του ΓΣ της ΠΟΕ ΥΠΠΟ  (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού) Γιάννης Τσακοπιάκος έχει παραπεμφθεί και στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΥΠΠΟΑ.

Δεν αρκεί λοιπόν σε αυτή τη φάση το να διαβεβαιώνει η Υπουργός, γενικά και αόριστα, ότι «ο οποιοσδήποτε» θα «παραπέμπεται άνευ ετέρου στη Δικαιοσύνη». Επί του συγκεκριμένου, που έχει παραπεμφθεί, έχει η Υπουργός να πει κάτι; Υπάρχει, κατά την Υπουργό, ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ; Και τι έχει σκοπό να πράξει η ίδια; Θα ξαναδώσει το Ταμείο στους ίδιους που το χειρίζονταν επί 15ετίας και σήμερα ελέγχονται από την Δικαιοσύνη; Θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά μαζί τους, όπως έκανε όταν ήταν Γενική Γραμματέας στο υπουργείο, τα ίδια χρόνια για τα οποία τώρα υπάρχει η εισαγγελική διερεύνηση;



Το «να τα βρει η δικαιοσύνη» δεν είναι επαρκής απάντηση, όταν οι ίδιοι συνδικαλιστές, που σήμερα ελέγχονται από τον Εισαγγελέα, όχι μόνο εμφανίστηκαν «πρώτο τραπέζι πίστα» στην ορκωμοσία της, αλλά - βοά το Υπουργείο - εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά στον 5ο όροφο της Μπουμπουλίνας. Για να δούμε είναι αληθινά τα κελεύσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «διαφάνειας» στο δημόσιο ή υπερισχύουν οι παλιές κομματικές σχέσεις που επιβάλλουν το κουκούλωμα υποθέσεων;

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις και σε αυτά τα ερωτήματα και θα συνεχίζουμε να δημοσιοποιούμε όποιο σχετικό στοιχείο προκύπτει από το ρεπορτάζ. Σύντομα δημοσιεύουμε στο tvxs.gr νέα ντοκουμέντα που δείχνουν πόσο πολυπλόκαμο είναι το σκάνδαλο του «αμαρτωλού» ταμείου του ΥΠΠΟ και πόσο σημαντικό είναι και η νέα ηγεσία του υπουργείου να συμβάλλει ώστε να χυθεί άπλετο φως. Ελπίζουμε να το πράξει ώστε να μην ξανά δούμε υποθέσεις με ατασθαλίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος.

Ολόκληρη η απάντηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη

Απάντηση στο δημοσίευμα του TVXS.GR

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για το σημερινό δημοσίευμα στο TVXS.GR, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη δήλωσε τα ακόλουθα:

1. Υπέγραψα χθες, Τρίτη 6 Αυγούστου την εντολή επιχορήγησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Δηλαδή, την ίδια μέρα που το Γενικό Λογιστήριο προέβη στην ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς της πίστωσης στους κωδικούς του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ.

2.  Αυτό κατέστη δυνατόν χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, χωρίς καμία όχληση από τη διευθύντρια του Ταμείου Αλληλοβοηθείας η οποία, άλλωστε, τελεί σε κανονική άδεια από 1ης έως και 19ης Αυγούστου. Επομένως, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους.

3. Για μια ακόμη φορά καθιστώ σαφές ότι ο οποιοσδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο δρα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος παραπέμπεται άνευ ετέρου στη Δικαιοσύνη.


πηγη tvxs



Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση 


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only