Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Οι πρώτοι άνθρωποι ζούσαν στα Ελληνικά νησιά δέκαδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ό, τι πίστευαν μέχρι σήμερα


Μια διεθνής ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster έχει αποκαλύψει νέα στοιχεία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι το νησί της Νάξου κατοικήθηκε από Νεάντερταλ και προγενέστερους ανθρώπους τουλάχιστον 200.000 χρόνια πριν, δηλαδή δεκάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πίστευαν προηγουμένως.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Science Advances , βασίζονται σε χρόνια ανασκαφών και προκαλούν την  σκέψη πλέον για ανθρώπινο κίνημα στην περιοχή - που θεωρήθηκε ότι η περιοχή είναι μακρά και ότι ήταν απρόσιτη και ακατοίκητη για όλους, εκτός από τους σύγχρονους ανθρώπους. Τα νέα στοιχεία οδηγούν τους ερευνητές να αναθεωρήσουν τις διαδρομές που έκαναν οι πρώτοι πρόγονοί μας καθώς μετακόμισαν (;) από την Αφρική (;)  στην Ευρώπη και αποδεικνύουν την ικανότητά τους να προσαρμοστούν σε νέες περιβαλλοντικές προκλήσεις.


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only