Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Πρωθυπουργοί της Ελλάδας: Αυτοί είναι οι νομοί που έχουν βγάλει τους περισσότερους


H Ελλάδα γυρίζει σελίδα σήμερα καθώς ο Αλέξης Τσίπρας παραδοσε την σκυτάλη στον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ιστορικός ερευνητής, Wedaneus, δημιούργησε πρόσφατα έναν χάρτη με βάση τον νομό ή τον τόπο γέννησης των 97 πρωθυπουργών που κυβέρνησαν την Ελλάδα από την εποχή του Καποδίστρια έως σήμερα.

Πρωταθλήτρια η Αχαΐα

Όπως φαίνεται και στον πιο κάτω χάρτη πρωταθλητής νομός είναι αυτός της Αχαΐας ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει καταφέρει να εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο με διψήφιο αριθμό πρωθυπουργών, και συγκεκριμένα 14. Πέρα από τους τρεις Παπανδρέου, ξεχωρίζουν οι επίσης Αχαείς Ζαΐμης (Θρασύβουλος και Αλέξανδρος), Γούναρης Δ., Κανελλόπουλος Π. , ο δικτάτορας Παπαδόπουλος Γ. και ο πλέον πρόσφατος, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμένος Παναγιώτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον νομό Αχαϊας κατάγονταν και ο Χαραλάμπης Αναστάσιος ο οποίος ήταν ο μόνος ο οποίος διατέλεσε πρωθυπουργός για μία μόνο ημέρα, το 1922.
Δύο γειτονικοί νομοί, αυτοί της Αιτωλοακαρνανίας και της Αρκαδίας ακολουθούν σε απόσταση με 8 και 7 πρωθυπουργούς αντίστοιχα. Από τον πρώτο ξεχωρίζουν ονόματα όπως αυτό του Τρικούπη, του Δεληγιώργη, του Νόβα Γ. και του Αρχιεπίσκοπου Δαμασκηνού το 1945, ενώ Αρκάδες πρωθυπουργοί ήταν ο γιός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Ιωάννης, ο πέντε φορές πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκλεγεί πρωθυπουργός που να έχει γεννηθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμιακά νομό της χώρας αυτόν της Θεσσαλονίκης ενώ και η Αττική σκοράρει σχετικά χαμηλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι μόλις ο τέταρτος από τον νομό. Οι προηγούμενοι ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην δεκαετία του ’20, ο Κωνσταντίνος Δεμερτζής και ο Κωνσταντίνος Σημίτης.




Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only