Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Το συγκρότημα παλατιού του Γαλερίου. Θεσσαλονίκη. 4ος μ.Χ. αιώνας.


Τριδιάστατη αναπαράσταση της πόλεως της Θεσσαλονίκης και του συγκροτήματος του παλατιού του Γαλέριου κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Το εντυπωσιακό  Συγκρότημα Παλατιού του Γαλερίου κτίστηκε αρχικά κατά μήκος του άξονα Βορρά-Νότου, και αποτελείται από διάφορα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της Ροτόντα, και τον  ιππόδρομο, το Οκτάγωνο και την περίφημη θριαμβευτική Αψίδα ( Καμάρα ).


Όσο για το ίδιο τον κύριο παλάτι, το επιβλητικό κτίριο κτίστηκε σε  δύο ξεχωριστούς ορόφους, κατασκευάστηκε γύρω από μια κεντρική αυλή (αίθριο), κατ 'ουσίαν και με περιστύλιο. Η χωρική έκταση αποτελείται από πλούσια διακοσμημένα μωσαϊκά δάπεδα, αγάλματα και μεγάλους διαδρόμους με τεράστιους δομικούς όγκους που προορίζονταν  για τον αυτοκράτορα, την  φρουρά του παλατιού και των αυλικών . Η ανατολική πλευρά παρουσίασε περαιτέρω διώροφο στοά  που διανθίζονται με σιντριβάνια.
     ΒΙΝΤΕΟ     


Παραγωγή  :3D Animation  Βλαδίμηρος Νεφίδης



ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only