Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ιδρύματα για εξαφανισμένη βουδιστική αίθουσα ναών του 9ου αιώνα που ανακαλύφθηκε στο Κιότο

Η πέτρινη πλατφόρμα στην οποία κάποτε κάθισαν μια βουδιστική αίθουσα διαλέξεων του 9ου αιώνα ανακαλύφθηκε στο χώρο του ναού του Saiji, κατεδαφισμένος πριν από αιώνες, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχων της πόλης του Κιότο. Το θεμέλιο για αυτό που πιστεύεται ότι ήταν μια πενταόροφη παγόδα ανακάλυψε επίσης.


Ιδρύματα για εξαφανισμένη βουδιστική αίθουσα ναών του 9ου αιώνα που ανακαλύφθηκε στο Κιότο
Αυτά τα ερείπια πιστεύεται ότι ήταν μια πενταόροφη παγόδα μέσα στο ναό Saiji
στο Minami Ward του Κιότο [Credit:  
Mainichi / Masateru Sawaki ]
Σύμφωνα με το τμήμα του Κιότο για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν ανακαλυφθεί τα δομικά υπολείμματα των κεντρικών κτιρίων του εξαφανισθέντος ναού. Οι πέτρες πλατφόρμας είναι τα πρώτα υπολείμματα κτιρίων που βρέθηκαν ποτέ από την αρχαία ιαπωνική πρωτεύουσα του Heian-kyo, καθώς το Κιότο ήταν γνωστό κατά την περίοδο Heian (794-1185)

"Αυτά είναι πολύ αξιόλογα ευρήματα για να μάθουμε τι ήταν πραγματικά όπως στο ναό Saiji, ένας μεγάλος ναός που μαζί με τον ομόλογό του ναό Toji ήταν μία από τις δομές υπογραφής του Heian-kyo", τόνισαν αξιωματούχοι της πόλης. Το "sai" στο Saiji σημαίνει "δυτικά", και το "στο" στο Toji σημαίνει ανατολικά.


Ιδρύματα για εξαφανισμένη βουδιστική αίθουσα ναών του 9ου αιώνα που ανακαλύφθηκε στο Κιότο
Οι πέτρες πλατφόρμας για μια αίθουσα διαλέξεων βουδιστών εμφανίζονται στο χώρο ανασκαφής του ναού Saiji
στο Minami Ward του Κιότο [Credit: Mainichi / Masateru Sawaki]
Ο ναός Toji χαρακτηρίζεται ως τοποθεσία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Saiji καταργήθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου Kamakura από τον 12ο έως τον 14ο αιώνα
Οι αρχές της πόλης άρχισαν να εκσφενδονίζουν το ναό σε δύο τοποθεσίες στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το ένα αποτελείται από δύο ανασκαφές συνολικού ύψους περίπου 152 τετραγωνικών μέτρων σε ένα πάρκο στο κέντρο του πρώην ναού. Το άλλο επέκτεινε περίπου 174 τετραγωνικά μέτρα σε τρεις ανασκαφές σε μια κατοικημένη περιοχή που ήταν κάποτε η νοτιοδυτική γωνία του αρχαίου συγκροτήματος.


Ιδρύματα για εξαφανισμένη βουδιστική αίθουσα ναών του 9ου αιώνα που ανακαλύφθηκε στο Κιότο
Η έννοια του καλλιτέχνη για το ναό Saiji. Η πενταώροφη παγόδα βρίσκεται στην αριστερή γωνία στο προσκήνιο
[Credit: Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικών Ενεργειών του Κιότο]
Οι ερευνητές βρήκαν τις πέτρινες πλατφόρμες ύψους 1,5 μέτρων, ίχνη των μπροστινών σκαλοπατιών της αίθουσας διαλέξεων, έναν ακρογωνιαίο λίθο, τέσσερις τρύπες όπου λείπουν οι ακρογωνιαίοι λίθοι και πέτρες θεμελίωσης για τοίχους και άλλες κατασκευές. Η πλατφόρμα θεωρείται ότι έχει χτιστεί το 832. Ο

καθηγητής Nobuya Ami, καθηγητής αρχαιολογίας του Kindai, σχολίασε τις ανακαλύψεις: "Με εκπλήσσει το γεγονός ότι τα δομικά στοιχεία του ναού του Saiji παραμένουν σε τόσο καλή κατάσταση, είναι ένα εποχιακό εύρημα για την κατανόηση των κτιρίων της περιόδου Heian".

Πηγή: The Mainichi


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only