Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Το χαμένο βυζαντινό κάστρο του Κιβάτου βρέθηκε κάτω από το νερό

Στο πλαίσιο της Αρχαίας Λιμενικής και Υποβρύχιας Έρευνας των ακτών του Γιάλοβα, η οποία διεξήχθη επί δύο χρόνια στην επαρχία Altinova της βορειοδυτικής τουρκικής επαρχίας Γιάλοβα, ανακαλύφθηκε το βυζαντινό κάστρο του Κιβάτου 


Αναφέρθηκε ότι το κάστρο χτίστηκε για το καταφύγιο αγγλοσαξονικών στρατιωτών που διέφυγαν από τη μάχη του Hasting μεταξύ των στρατευμάτων Σταυροφόρων και των στρατών Seljuk στην Πρώτη Σταυροφορία το 1069, αλλά μπορεί να παρέμειναν κάτω από τη λιμνοθάλασσα Hersek ως αποτέλεσμα σοβαρούς σεισμούς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και με τη συμβολή του Δήμου Altinova, του Πανεπιστημίου Uludag και της Τουρκικής Ιστορικής Εταιρείας.


Το χαμένο βυζαντινό κάστρο του Κιβάτου βρέθηκε κάτω από το νερό
Πίστωση: ΑΑ
Κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από μια ομάδα αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς Σέρκαν Γκουντούζ, Isil Akalan Gunduz από το Πανεπιστήμιο του Leicester, Μηχανικός Μελετών Ilke Ekioglu από το Πανεπιστήμιο Sinop και ομάδα φοιτητών, ανακαλύφθηκε ένα θαλάσσιο κάστρο που εκτείνεται σε έκταση περίπου 4.200 τετραγωνικών μέτρων την ακτογραμμή μεταξύ του Altinova και της περιοχής Karamursel του Kocaeli. Το κάστρο βρισκόταν σε βάθος 3,5 μέτρων.


Το χαμένο βυζαντινό κάστρο του Κιβάτου βρέθηκε κάτω από το νερό


Ο Δήμαρχος Altinova Metin Oral δήλωσε ότι το κάστρο ανακαλύφθηκε ως αποτέλεσμα διετούς εργασίας και συνέχισε: "Αν και βρισκόταν σε ένα πολύ σημαντικό μέρος στην ιστορική σκηνή, η εύρεση αυτού του κάστρου, το οποίο δεν μπορούσε να οριστεί οριστικά, ήταν ένα από τα γραπτά έγγραφα ήταν γνωστό ότι ο βυζαντινός αυτοκράτορας Αλέξιος έχτισε ένα κάστρο στην περιοχή αυτή για τους αγγλοσαξονικούς στρατιώτες που εγκατέλειψαν τη μάχη του Hasting το 1069 και άλλαξαν την ιστορία της Αγγλίας. προκειμένου να βρούμε το κάστρο, ψάχναμε στην αντίθετη πλευρά του Κάστρου Hereke κοντά στην Χελενόπολη, με βάση τις μελέτες που έχουμε κάνει στην περιοχή για δύο χρόνια ".



Το χαμένο βυζαντινό κάστρο του Κιβάτου βρέθηκε κάτω από το νερό
Πίστωση: ΑΑ
"Η δομή, που προσδιορίστηκε μεταξύ της Helenopolis (Hersek) και του Karamursel, θεωρείται το κάστρο Kibatos-Civetot επειδή η αρχιτεκτονική του είναι πολύ παρόμοια με τις εκφράσεις στα γραπτά έγγραφα. Το Kibatos-Civetot κατέκτησε μεγάλη σημασία το 1096 κατά τις πρώτες σταυροφορίες. Το 1095, μόλις ένα χρόνο μετά την κλήση του Πάπα για την Σταυροφορία, ξεκίνησε η πρώτη εκστρατεία, ο Αλέξιος, που ήθελε να αφαιρέσει τους Σταυροφόρους που ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη από την πρωτεύουσα, τους έστειλε στο κάστρο Κιμπάτος. Η Νικομήδεια από τη γη και μερικοί πήγαν απευθείας στο κάστρο δια θαλάσσης. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο αριθμός τους ήταν μεταξύ 25.000-600.000 ανθρώπων.


Το χαμένο βυζαντινό κάστρο του Κιβάτου βρέθηκε κάτω από το νερό
Πίστωση: ΑΑ
Το Oral είπε ότι θα αρχίσουν να εργάζονται για να φέρουν το κάστρο στο φως. «Οι Σταυροφορίες είχαν αναπόφευκτες συνέπειες τόσο για τον χριστιανικό κόσμο όσο και για ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο» Αυτή η μάχη έχει μεγάλη σημασία για την ευρωπαϊκή ιστορία, ωστόσο η σημασία της για την ιστορία του Ανατολικού Seljuk και του τουρκικού λαού δυστυχώς δεν είναι αρκετά γνωστή. η πρώτη μεγάλη θανατηφόρα μάχη της ιστορίας των Σταυροφόρων στην Ανατολία που θα έπληττε το ανατολικό κράτος Seljuk μετά την πολιορκία του Iznik (Νίκαια) το 1097 ", δήλωσε.

Τα έργα για την ανασκαφή του Κάμπα του Κιβάτου θα διαρκέσουν περίπου τρία χρόνια. Τα ευρήματα των μελετών θα μοιραστούν με το κοινό.

Πηγή: Hurriyet Daily News 

Read more at https://archaeologynewsnetwork.blogspot.com/2019/10/lost-byzantine-castle-of-kibatos-found.html#jjbIWog1Gqs1z6lL.99



Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only