Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Το αυτί της κυρίας Μενδώνη δεν ιδρώνει


Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού σήμερα, ημέρα έναρξης του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων υπουργείου Πολιτισμού ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, κάθισε μπροστά-μπροστά για να ακούει καλύτερα τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και επί σειρά ετών Πρόεδρο του Δ.Σ. του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοηθείας, Γιάννη Τσακοπιάκο, να δηλώνει ότι «θ αργήσει πολύ να φύγει»...
Με αυτό το τεράστιο σκάνδαλο που η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κάνει ότι δεν βλέπει θα ασχοληθεί σοβαρά κάποιος; Στον χώρο του πολιτισμού, ορισμένοι γράφουμε και ξαναγράφουμε για το σκάνδαλο του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ. Θα πεις, και όμως κάτι πολύ σοβαρό έγινε. Τι; Την 1η Οκτωβρίου η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 17 ατόμων που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού τη χρονική περίοδο 2012-2014. Η δίωξη αφορά σε πέντε κακουργήματα (της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.). Κακουργήματα, επαναλαμβάνω, με εξαιρετικά σοβαρή την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Τι άλλο έγινε; Προχθές ο νέος διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης (η τοποθέτηση του οποίου είχε προταθεί από το υπουργικό συμβούλιο και εγκριθεί τον Σεπτέμβριο με τη θετική γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι ως εκ τούτου πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης της Ν.Δ. πλήρως), έστειλε δελτίο Τύπου, «επικυρώνοντας» την άσκηση των ποινικών διώξεων από την κυρία Τουλουπάκη.

«Πρόκειται», διευκρίνιζε το δελτίο Τύπου που υπέγραφε προσωπικά ο κ.Μπίνης, «για ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν έπειτα από πορισματική έκθεση Επιθεωρητών- Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για υπόθεση χρηματικών ποσών 200.000 ευρώ, η οποία αφορούσε στη χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων και δανείων από το Ταμείο προς τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2012 - 2014 και τα οποία ουδέποτε πιστώθηκαν πραγματικά στους εν λόγω υπαλλήλους».

Δηλαδή; Οι 17 κατηγορούνται ότι έπαιρναν δάνεια στο όνομα υπαλλήλων που δεν είχαν ιδέα! Και τι άλλο ακόμα; Η θέση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας υπό τον κ.Μπίνη, συμπίπτοντας απολύτως με την καΤουλουπάκη, καταρρίπτει περίτρανα τον ισχυρισμό της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ που «ανέγνωσε» καταρχάς τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για «πολιτικές σκοπιμότητες» του περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά μετά απ΄όλα αυτά τι άλλο έγινε; Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού (Λ.Μενδωνη, Κ.Διδασκάλου, Ν.Γιατρομανωλάκης) σήμερα, ημέρα έναρξης του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, κάθησε μπροστά-μπροστά για να ακούει καλύτερα όσα θα πει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τσακοπιάκος. Ο οποίος ήταν και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και την περίοδο 2012 – 2014. Τον οποίο διόρισε τον Σεπτέμβριο η κα Μενδώνη και σε Ομάδα Εργασίας του ΥΠΠΟ. Ο οποίος είναι και κατηγορούμενος, αφού ήταν πρόεδρος του Δ.Σ.του Ταμείου την περίοδο που γινόταν το «φαγοπότι». Και ο οποίος, μιλώντας μπροστά στην υπουργό, δήλωσε σήμερα ότι «θ αργήσει πολύ να φύγει».


Συμπέρασμα; Ό,τι κι αν κάνει η κ.Τουλουπάκη, ό,τι κι αν κάνει ο κ. Μπίνης, η υπουργός είναι αποφασισμένη να στηρίζει με την παρουσία της ή δια διορισμού το «τεκμήριο αθωότητας» του Τσακοπιάκου. Και να υποδηλώνει κάθε τόσο ότι το αυτί της δεν ιδρώνει ούτε απέναντι στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ούτε απέναντι στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Πρώτη φορά βλέπω υπουργό να στηρίζει κόντρα στις Αρχές και σε πείσμα κάθε (ακόμα και αυτοπροστατευτικής, βρε αδελφέ) λογικής, τόσο πολύ κάποιον.


πηγη https://www.ethnos.gr/apopseis

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only