Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟΒΑΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΩΝ


Πλακίδια XI- ΧΙΙ - Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο ΕΡΕΧΘΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΒΑΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΖΩΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ (ΒΟΡΕΙΑ XI-XII)

Μια επανεξέταση της βόρειας ζωφόρου του Παρθενώνα, στα μπλοκ XI-XII ειδικότερα, δείχνει ότι ο προπορευόμενος αθλητής στους αποβάτες είναι ο νικητής σε αυτόν τον αγώνα των Παναθηναίων.

Τα στοιχεία από το σχέδιο του 1751-1753 από τον James Stuart και ο σύντομος σχολιασμός του πάνω σε αυτά σε μια ανάγνωση που αναφέρει ότι πέρα ​​από τα
άλογα εμφανίζεται ένας κριτής που προσδίδει το στεφάνι του νικητή, και συγκρίνοντας εάν, για το πόσο αυτό ,το στεφάνωμα ενός νικητή υπάρχει και σε άλλες μορφές τέχνης των ελλήνων, βλέπουμε, φυσικά και εδώ μια πανομοιότυπη σκηνή .

Η έμφαση μετά από αυτή τη σκηνή μετατοπίζεται στη συνέχεια, μετά από τον αγώνα για τη νίκη και είναι κάτι που ενισχύει τον συλλογισμό στην παρουσία της νίκης στο γενικό πρόγραμμα με το εικονογραφικό ανάπτυγμα του Παρθενώνα. Επίσης Λόγω του διακριτικού στοιχείου που είναι στην περίπτωση αυτή η ενδυμασία του αγωνιζόμενου με τους αποβάτες αυτός μπορεί να αναγνωριστεί πιθανά ότι ανήκει στην κύρια αθηναϊκή φυλή, στους Ερεχθηίς.





ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only