Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Οι σύγχρονοι Μελανωσιάνες φιλοξενούν ευεργετικό DNA από αρχαϊκές ανθρωπότητες

Οι σύγχρονοι μελεάνες φιλοξενούν ευεργετικές γενετικές παραλλαγές που κληρονόμησαν από τις αρχαϊκές Νεαντερτάλ και τις ομηνίνες Denisovan, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Science . Αυτά τα γονίδια δεν απαντώνται σε πολλούς άλλους ανθρώπινους πληθυσμούς, προσθέτει η μελέτη.


Οι σύγχρονοι Μελανωσιάνες φιλοξενούν ευεργετικό DNA από αρχαϊκές ανθρωπότητες
Οι μεγεθυντικοί φακοί επισημαίνουν τις διαρθρωτικές διαφορές μεταξύ των αρχαϊκών γονιδιωμάτων (κορυφαία) και αναφοράς (κάτω).
Οι νεαντερταλικοί (μπλε) απλότυποι που περιλαμβάνουν μεγάλα CNVs εμφανίζονται σε υψηλές συχνότητες σε Melanesians
 (44 και 79%, αντίστοιχα) αλλά απουσιάζουν (μαύροι) σε όλους τους μη Melanesians. Αυτά τα CNVs δημιουργούν θετικά επιλεγμένα
γονίδια (TNFRSF10D1, TNFRSF10D2 και NPIPB16) που απουσιάζουν από το γονιδίωμα αναφοράς
[Credit: PingHsun Hsieh et αϊ. 2019]
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μεγάλες δομικές παραλλαγές που εισήχθησαν από τους αρχαίους προγόνους μας μπορεί να έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσαρμογή των πρώιμων σύγχρονων ανθρώπινων πληθυσμών και ότι μπορεί να αντιπροσωπεύουν μια υποεκτιμημένη πηγή της γενετικής ποικιλίας που παραμένει να χαρακτηριστεί στα σύγχρονα γονιδιώματα μας.

Καθώς οι πληθυσμοί των προγόνων μας μετανάστευσαν από την Αφρική και στην απέραντη ευρασιατική ήπειρο, έπρεπε να προσαρμοστούν στο ευρύ φάσμα των περιβαλλόντων που αντιμετώπισαν. Συνδύαζαν επίσης με τους αρχαίους προγόνους της ανθρωπότητας που αντιμετώπισαν.

Ωστόσο, ο ρόλος των γενετικών ανταλλαγών ανάμεσα στην αρχαϊκή ανθρωπινή και τους ανατομικά σύγχρονους ανθρώπινους πληθυσμούς στην προσαρμογή και την εξέλιξη του ανθρώπου παραμένει ασαφής. Οι γενετικές έρευνες με παραλλαγές ενός νουκλεοτιδίου (SNV) έχουν υποδείξει τη συμμετοχή τους στην αρχαϊκή παρεμπόδιση και την προσαρμογή

Ωστόσο, σε σύγκριση με τα SNV, οι παραλλαγές αριθμού αντιγράφων (CNVs), μια μεγαλύτερη μορφή δομικής παραλλαγής, είναι πολύ πιθανότερο να συσχετιστούν με την έκφραση γονότυπου και υπόκεινται σε ισχυρότερη επιλεκτική πίεση.

Παρ 'όλα αυτά, ο προσαρμοστικός ρόλος των introgressed CNVs στην ανθρώπινη εξέλιξη και η γενετική παραλλαγή των σύγχρονων ανθρώπων παραμένει ανεξερεύνητο. Ο PingHsun Hsieh διεξήγαγε έρευνα σε όλο το γονιδίωμα για την απόδειξη επιλεκτικών και αρχαϊκών introgressed CNVs μεταξύ των γονιδιωμάτων Melanesian.

Οι νησιώτες του λιμανιού της Μελανησίας, μερικές από τις μεγαλύτερες ποσότητες αρχαϊκών ανθρωπίνων κατακτητών γνωστές. Hsieh et αϊ. ανακάλυψαν κοινές, διαστρωματωμένες ΚΝΥ που σχετίζονται με θετική επιλογή στα σύγχρονα γονίδια του Melanesian.

Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα αποκάλυψαν στοιχεία για την προσαρμογή της CNVs introgression στα χρωμοσώματα 16p11.2 και 8p21.3, τα οποία προήλθαν από τους Denisovans και Neanderthals, αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα δείχνουν πειστικά ότι η εισαγωγή CNV από τις προγονικές ομοινίνες μπορεί να έχει επιτρέψει στους σύγχρονους ανθρώπους να προσαρμοστούν σε νέα περιβάλλοντα παρέχοντας μια πηγή ευεργετικής γενετικής ποικιλίας.

Πηγή: Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης



Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only