Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ανακαλύφθηκαν Στην Ανατολική Τουρκία 4,500-Χρονών αρχαία μπουκάλια μωρών

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει αρχαία μπουκάλια μωρών που χρονολογούνται από το 2500 π.Χ. κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Norik Mound στην ανατολική επαρχία Bingöl της Τουρκίας.

4,500-χρονών μπουκαλιών μωρών που ανακαλύφθηκαν στην ανατολική Τουρκία

Η ανακάλυψη έγινε στον αρχικό οικισμό της εποχής του Χαλκού στο χωριό Murat στην περιοχή Solhan του Bingöl, ανέφερε την Κυριακή η IHA News Agency (IHA). Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τρία αντικείμενα με ράβδους που αναγνωρίστηκαν ως φιάλες μωρών κατασκευασμένες από πηλό. Οι φιάλες είχαν απλές λαβές και μπορούσαν να συγκρατήσουν περίπου 50 έως 150 χιλιοστόγραμμα υγρού, ανέφερε η έκθεση

Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Διευθυντή του Μουσείου Ελαζίγκ Ζήγια Κίλιντς και με τη διαβούλευση με το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Φιράτ Ντιν Abdulkadir Özdemir. Ο Kılınç σημείωσε ότι οι αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει με επιτυχία 46 τμήματα του οικισμού των 100 τετραγωνικών μέτρων.

4,500-χρονών μπουκαλιών μωρών που ανακαλύφθηκαν στην ανατολική Τουρκία


"Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον οικισμό μεταφέρθηκαν στο μουσείο μας μετά την καταγραφή τους", δήλωσε ο Kılınç, προσθέτοντας ότι είχαν εντοπίσει 124 αντικείμενα συνολικά. 
Συνέχισε λέγοντας ότι τα αρχαιότερα αντικείμενα είχαν ανακαλυφθεί μόνο αφού οι αρχαιολόγοι έφτασαν τελικά στο χαμηλότερο στρώμα του ανάχωμα


Ο Kılınç σημείωσε ότι τα μπουκάλια του μωρού αποτελούσαν το πιο ενδιαφέρον εύρημα, προσθέτοντας ότι παρόμοια μπουκάλια που χρονολογούνται από 2.000 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί πριν από δύο χρόνια στη δυτική επαρχία του Τσανάκκαλε. Αναφέρθηκε στα σπάνια αντικείμενα ως "πολύτιμα αντικείμενα" για το Μουσείο Elazığ.

4,500-χρονών μπουκαλιών μωρών που ανακαλύφθηκαν στην ανατολική Τουρκία
Πίστωση: IHA
Περίπου 600 αντικείμενα από διάφορες περιόδους που ανακαλύφθηκαν στο ανάχωμα έχουν προστεθεί στο αποθεματικό του μουσείου συνολικά, σύμφωνα με τον Kılınç, ο οποίος σημείωσε την ανίχνευση συνολικά πέντε διαφορετικών στρωμάτων από τη μεσοβυζαντινή περίοδο, την ισλαμική εποχή, την εποχή του ουραρτσιώτη τον πολιτισμό, την Εποχή του Σιδήρου και την πρώιμη Εποχή του Χαλκού.

Το Kılınç επαίνεσε τους αρχαιολόγους για το σχολαστικό έργο τους στην ανασκαφή αυτών των αρχαίων αντικειμένων και την εξασφάλιση της μεταφοράς τους στο μουσείο με ελάχιστες ζημιές.

Οι ανασκαφές στο Bingöl ξεκίνησαν αρχικά τον Απρίλιο του 2019. Οι αρχαιολόγοι είχαν προηγουμένως ανακαλύψει δείγματα σιτηρών στην περιοχή, που έδειξαν ότι το ανάχωμα ήταν ο πρώτος γεωργικός οικισμός στην περιοχή.

Πηγή: Ημερήσια Sabah 



Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only