Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Στο Artashat Της Αρμενίας Ανακαλύφθηκε Υδραγωγείο Του 2ου Αιώνα

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ένα υδραγωγείο του 2ου αιώνα κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην πόλη Artashat, μια πόλη στην επαρχία του Ararat, 30 χλμ. Νοτιοανατολικά του Ερεβάν.

Υδραγωγείο του 2ου αιώνα ανακαλύφθηκε στο Artashat της Αρμενίας

Η υδρολογική γέφυρα κατασκευάστηκε κάπου μεταξύ 114-117, σύμφωνα με τον Pavel Avetisyan - διευθυντή του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Είπε ότι το εύρημα είναι μια "τεράστια δομή ύδρευσης".

"Έχουμε αποκαλύψει τα θεμέλια αυτού του υδραγωγείου. 20 βάσεις ανακαλύφθηκαν σε ένα χιλιόμετρο έδαφος », δήλωσε ο Avetisyan
Είπε ότι οι μελέτες θα συνεχιστούν ενεργά το 2020 για να καταλάβουν τι έχει διατηρηθεί και τι μπορεί να ανασκαφεί στη "θρυλική πρωτεύουσα του Artashat". Ιδρύθηκε από τον King Artashes I το 176 π.Χ., ο Artashat υπηρέτησε ως πρωτεύουσα του Βασιλείου της Αρμενίας από το 185 π.Χ. μέχρι το 120 μ.Χ.

Επιπλέον, εμπειρογνώμονες έχουν αποκαλύψει ότι πολλά ογκώδη κτίρια βασιλικού παλατιού έχουν καταγραφεί σε ό, τι κοντά στην εθνική οδό που οδηγεί στον Khor Virap έξω από Artashat. Τα θεμέλια αυτών των κατασκευών έχουν διατηρηθεί και βρίσκονται επί του παρόντος σε ιδιόκτητα εδάφη. Ο Avetisyan δήλωσε ότι θα εργαστούν και σε αυτή την κατεύθυνση.

Συντάκτης: Stepan Kocharyan | Πηγή: ArmenPress


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only