Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Δεινόσαυροι Μεγάλωσαν Διαφορετικά Από Τα Πουλιά Δείχνουν Νέοι Δεινόσαυροι Που Ανακαλύφθηκαν Στην Κίνα

Ένα νέο είδος φτερωτού δεινόσαυρου έχει ανακαλυφθεί στην Κίνα και περιγράφεται από Αμερικανούς και Κινέζους συγγραφείς και δημοσιεύθηκε σήμερα στο περιοδικό The Anatomical Record .

Νέοι δεινόσαυροι που ανακαλύφθηκαν στην Κίνα δείχνουν ότι οι δεινόσαυροι μεγάλωσαν διαφορετικά από τα πουλιά
Wulong bohaiensis. Ο σκελετός που περιγράφεται στο νέο έγγραφο είναι εκπληκτικά ολοκληρωμένος. Το όνομα σημαίνει "Χορεύοντας Δράκος"
 στα κινέζικα και ονομάστηκε εν μέρει για να αναφερθεί η ενεργή του εμφάνιση [Credit: Ashley Poust]
Το μοναδικό δείγμα προσφέρει ένα παράθυρο σε ό, τι ήταν στη γη πριν 120 εκατομμύρια χρόνια. Το απολίθωμα διατηρεί τα φτερά και τα οστά που παρέχουν νέες πληροφορίες για το πώς αυξήθηκαν οι δεινόσαυροι και πώς διέφεραν από τα πουλιά.

"Ο νέος δεινόσαυρος ταιριάζει με μια απίστευτη ακτινοβολία φτερωτών, φτερωτών ζώων που σχετίζονται στενά με την προέλευση των πτηνών", δήλωσε ο Δρ. Ashley Poust, ο οποίος ανέλυσε τα δείγματα ενώ ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Montana και κατά τη διάρκεια της ένα Ph.D. φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϊ. Ο Poust είναι πλέον μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σαν Ντιέγκο

«Η μελέτη τέτοιων δειγμάτων δεν μας δείχνει μόνο τα μερικές φορές εκπληκτικά μονοπάτια που έχει πάρει η αρχαία ζωή, αλλά μας επιτρέπει επίσης να δοκιμάσουμε ιδέες για το πόσο σημαντικά χαρακτηριστικά των πτηνών, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης, προέκυψαν στο μακρινό παρελθόν».

Οι επιστήμονες ονόμασαν τον δεινόσαυρο Wulong bohaiensis. Ο Wulong είναι Κινέζος για το "χορευτικό δράκο" και αναφέρει τη θέση του όμορφα αρθρωτού δείγματος.

Σχετικά με την ανακάλυψη

Το δείγμα βρέθηκε πριν από μια δεκαετία από έναν αγρότη στην Κίνα, στην πλούσια σε ορυκτά πριγκίπισσα περιοχή Jehol και έκτοτε στεγάστηκε στη συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Νταλιάν στη Λιαονίνγκ, μιας βορειοανατολικής κινεζικής επαρχίας που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα και της Κίτρινη Θάλασσα. Τα σκελετικά οστά αναλύθηκαν από τον Poust μαζί με τον σύμβουλό του Δρ. David Varricchio από το Πανεπιστήμιο της Montana, ενώ ο Poust ήταν φοιτητής εκεί.

Μεγαλύτερο από ένα κοινό κοράκι και μικρότερο από ένα κοράκι, αλλά με μια μακρά, οστεώδη ουρά που θα είχε διπλασιάσει το μήκος του, ο Wulong bohaiensis είχε ένα στενό πρόσωπο γεμάτο με αιχμηρά δόντια. Τα οστά του ήταν λεπτές και μικρές, και το ζώο ήταν καλυμμένο με φτερά, συμπεριλαμβανομένης μιας πτέρυγας σε δύο χέρια και πόδια και δύο μακριών πελμάτων στο τέλος της ουράς.

Αυτό το ζώο είναι ένας από τους πρώτους συγγενείς του Velociraptor, του διάσημου dromaeosaurid theropod dinosaur που έζησε περίπου 75 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ο πλησιέστερος γνωστός συγγενής του Wulong θα ήταν ο Microraptor, ένα γένος από μικρούς, τετράπλευρους παραβιακούς δεινόσαυρους.

Η ανακάλυψη είναι σημαντική όχι μόνο επειδή περιγράφει έναν δεινόσαυρο που είναι νέος στην επιστήμη, αλλά και επειδή παρουσιάζει σύνδεση μεταξύ πτηνών και δεινοσαύρων.

"Το δείγμα έχει φτερά στα άκρα και στην ουρά του που συνδέουμε με ενήλικα πουλιά, αλλά είχε άλλα χαρακτηριστικά που μας έκαναν να πιστεύουμε ότι ήταν νεαρός", δήλωσε ο Poust. Για να κατανοήσουν αυτή την αντίφαση, οι επιστήμονες διέκοψαν πολλά οστά του νέου δεινοσαύρου για να τα εξετάσουν υπό μικροσκόπιο. Αυτή η τεχνική, που ονομάζεται ιστολογία των οστών, γίνεται ένα κανονικό μέρος της εργαλειοθήκης της παλαιοντολογίας, αλλά είναι ακόμα μερικές φορές δύσκολο να πεισθούν τα μουσεία να αφήσουν έναν ερευνητή να αφαιρέσει μέρος ενός ωραίου σκελετού. "Ευτυχώς, οι συνάδελφοί μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νταλιάν ήταν πραγματικά σκεπτικοί και μας επέτρεψαν να εφαρμόσουμε αυτές τις τεχνικές, όχι μόνο στον Wulong αλλά και σε έναν άλλο δεινόσαυρο, έναν στενό συγγενή που έμοιαζε περισσότερο ενήλικα που ονομάζεται Sinornithosaurus".

Τα οστά έδειξαν ότι ο νέος δεινόσαυρος ήταν νεαρός. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον κάποιοι δεινόσαυροι είχαν πάρει πολύ ώριμα φτερά που φαινόταν πολύ πριν τελειώσουν. Τα πουλιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και συχνά δεν παίρνουν το φτέρωμα των ενηλίκων τους μέχρι να φτάσουν στο μέγεθος τους. Τα φτερά, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται για το ζευγάρωμα, καθυστερούν ιδιαίτερα. Και όμως εδώ ήταν ένας ανώριμος δεινόσαυρος με δύο μακρύ φτερά που ξεπέρασαν την άκρη της ουράς.

"Είτε οι νέοι δεινόσαυροι χρειάζονταν αυτά τα φτερά ουράς για κάποια λειτουργία που δεν γνωρίζαμε, είτε αυξάνουν τα φτερά τους πραγματικά διαφορετικά από τα περισσότερα πουλιά", εξήγησε ο Poust
Μια πρόσθετη έκπληξη προήλθε από το δεύτερο δεινόσαυρο των δειγμάτων των επιστημόνων. Ο Sinornithosaurus δεν είχε αναπτυχθεί ούτε. Ο οστικός ιστός ήταν αυτός ενός ενεργά αναπτυσσόμενου ζώου και δεν είχε ένα Εξωτερικό Θεμελιώδες Σύστημα: μια δομή στο εξωτερικό του οστού που σχηματίζουν σπονδυλωτά όταν είναι πλήρους μεγέθους. "Εδώ ήταν ένα ζώο που ήταν μεγάλο και είχε ενήλικες που αναζητούσαν τα οστά: νόμιζα ότι θα ήταν ώριμη, αλλά η ιστολογία απέδειξε ότι η ιδέα ήταν λανθασμένη, ήταν παλαιότερη από την Wulong, αλλά φαίνεται να έχει ακόμα αναπτυχθεί. για να προσδιορίσουμε αν ένα δείγμα είναι ενήλικας ή όχι. Μέχρι να μάθουμε πολλά περισσότερα, η ιστολογία είναι πραγματικά ο πιο αξιόπιστος τρόπος. "

Παρά τις προειδοποιήσεις αυτές, ο Πούστ λέει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για να μάθουν για τους δεινόσαυρους.

"Μιλάμε για ζώα που ζούσαν δύο φορές πριν από το T. rex, οπότε είναι αρκετά καταπληκτικό το πόσο καλά διατηρούνται. Είναι πραγματικά πολύ συναρπαστικό να βλέπεις μέσα σε αυτά τα ζώα για πρώτη φορά".

Σχετικά με το Biot Jehol

Η περιοχή στην οποία βρέθηκε το δείγμα είναι μία από τις πλουσιότερες απολιθωμένες αποθέσεις στον κόσμο. Ο ζιζάνιος Jehol είναι γνωστός για την απίστευτη ποικιλία των ζώων που ζούσαν εκείνη τη στιγμή. Είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα πλούσια σε πτηνά περιβάλλοντα, όπου τα πουλιά, οι πτηνοί δεινοσαύροι και οι πτερόσαυροι μοιράζονται όλοι τον ίδιο βιότοπο.

"Υπήρχε πολλή πτήση, ολίσθηση και πτύχωση γύρω από αυτές τις αρχαίες λίμνες", λέει ο Poust. "Καθώς συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε περισσότερα για την ποικιλομορφία αυτών των μικρών ζώων, γίνεται ενδιαφέρον πώς θα μπορούσαν όλοι να ενταχθούν στο οικοσύστημα". Άλλες σημαντικές αλλαγές συνέβαιναν ταυτόχρονα στην πρώιμη κρητιδική, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης των ανθισμένων φυτών. "Ήταν ένας ξένος κόσμος, αλλά με μερικά από τα πρώτα φτερά και τα πρώτα λουλούδια, θα ήταν μια όμορφη."

Πηγή: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σαν Ντιέγκο


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only