Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Στην Αίγυπτο Ανακαλύφθηκε ελληνικό ναυπηγείο των Πτολεμαίων



Οι ανασκαφές που διεξήχθησαν από μια αιγυπτιακή αποστολή στον αρχαιολογικό χώρο του Tel Abu Saify στο Βόρειο Σινά αποκάλυψαν τα ερείπια ενός ασβεστολιθικού κτιρίου που ήταν κάποτε εργαστήριο κατασκευής και επισκευής σκαφών και σκαφών κατά τις Πτολεμαϊκές και Ρωμαϊκές περιόδους. 



Ουσιαστικά ήταν ναυπηγείο των Πτολεμαίων 332π.Χ.  -30 π.Χ. και συνεχίστηκε και μετά την ρωμαϊκή εποχή στο Αιγυπτιακό βασίλειο .Η τοποθεσία λέγεται ότι ήταν η θέση του ρωμαϊκού φρουρίου της Silla.


Ο Mostafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι το εργαστήριο περιλαμβάνει δύο στεγνά ναυπηγεία όπου κατασκεύαζαν ή επισκεύαζαν πλοία.


Αλλά δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του χρόνου, καθώς το εργαστήριο έχασε τη λειτουργία του, αφού  παρακλάδι  του Νείλου που περνούσε από  την περιοχή αποξηράνθηκε, ορισμένα τμήματα του συνεργείου δε αφαιρέθηκαν για να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή άλλων κτιρίων.

Οστά ιχθύων 

Στο εργαστήριο βρέθηκαν υπολείμματα από ξύλινα δοκάρια, ναυάγια, χάλκινα και σιδερένια νύχια διαφόρων μεγεθών, οστά ψαριών και πήλινα αγγεία.

ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only