Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Αποκαλύφθηκαν Στην Πολωνία Σκωληνωμένοι Τάφοι

Οι αρχαιολόγοι στην Πολωνία αναισθητοποιήθηκαν για να ανακαλύψουν τα σκελετικά λείψανα τεσσάρων σκανδιναβικών πολεμιστών, πολλών εκατοντάδων μιλίων από την πατρίδα τους.

Σκωληνωμένοι τάφοι πολεμιστών αποκαλύφθηκαν στην Πολωνία
Δύο από τους τάφους που περιείχαν τα ερείπια σκανδιναβικών πολεμιστών
Τα κατάλοιπα του 11ου αιώνα ανακαλύφθηκαν σε ένα ιδιόμορφο τόπο ταφής που ονομάστηκε από τους αρχαιολόγους ένα σπίτι θανάτου. Μια χημική και γενετική ανάλυση των υπολειμμάτων βρήκε ότι οι τέσσερις άνδρες ήταν από τη Σκανδιναβία, πιθανότατα από τη Δανία
Σύμφωνα με τον Δρ Sławomir Wadyl του Αρχαιολογικού Μουσείου του Γκντανσκ, οι πολεμιστές θάφτηκαν μαζί με μια πληθώρα από μπιχλιμπίδια και όπλα.

Ο αρχαιολόγος δήλωσε στην Πολωνική Υπηρεσία Τύπου (PAP)
 : "Στο κεντρικό τμήμα του νεκροταφείου υπήρχαν τέσσερις πολύ καλά εξοπλισμένοι τάφοι θάλαμων.

Σκωληνωμένοι τάφοι πολεμιστών αποκαλύφθηκαν στην Πολωνία
Καλλιτεχνική ανακατασκευή ενός από τους τάφους στο κεντρικό τμήμα του νεκροταφείου
"Ανθρώπων, πιθανόν πολεμιστών, θάφτηκαν σε αυτά όπως αποδεικνύεται από τα όπλα και τον ιππικό εξοπλισμό που μαζί τους".

Οι τέσσερις πολεμιστές αποκαλύφθηκαν στο χωριό Ciepłe στην Ανατολική Πομερανία ή στο Pomorze Wschodnie, στη βόρεια Πολωνία.

Οι Δανοί πολεμιστές θα είχαν θαμμένους κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Παστών - την πρώτη πολωνική δυναστεία που κυβέρνησε από τον 10ο αιώνα μέχρι τα τέλη του 14ου αιώνα.

Σκωληνωμένοι τάφοι πολεμιστών αποκαλύφθηκαν στην Πολωνία
Εξοπλισμός από έναν από τους τάφους που ανασκάφηκε το 1900.
Μετά το La Baume [Credit: PAP]
Ο Δρ Wadyl δήλωσε: "Αποδείχθηκε ότι όλοι οι νεκροί που είχαν ταφεί στο κεντρικό τμήμα του νεκροταφείου δεν ήταν από το κράτος Piast, αλλά από τη Σκανδιναβία, πιθανότατα από τη Δανία".


Οι πολεμιστές θάφτηκαν μέσα σε μια μεγαλύτερη νεκρόπολη, που χρονολογείται από τον πολωνικό βασιλιά Bolesław Chrobry ή τον Bolesław the Brave I. Παράλληλα, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν ένα θησαυρό από όπλα, όπως διακοσμητικά σπαθιά και δόρατα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τέσσερις άνδρες ήταν εξειδικευμένοι ιππείς, λόγω των πόρπες, των συνδετήρων και των κώνων που βρέθηκαν δίπλα στο σώμα τους. Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν επίσης παλιά νομίσματα, μεταλλικά μπιχλιμπίδια, χτένες, γλάστρες και ακόμη και τα υπολείμματα των ζώων.

Σκωληνωμένοι τάφοι πολεμιστών αποκαλύφθηκαν στην Πολωνία
Το σπαθί τύπου Ζ από τον τάφο στο κεντρικό τμήμα του νεκροταφείου
Η ίδια η ταφή είναι ενδιαφέρουσα επειδή είναι πιο χαρακτηριστική στην Ανατολική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία. Οι πολεμιστές τοποθετήθηκαν για να ξεκουραστούν σε ξύλινους θαλάμους που μέτρησαν περίπου 11,5 πόδια από 6,5 πόδια (3,5 μέτρα από 2 μέτρα). Οι θάλαμοι χτίστηκαν σαν μια ξύλινη καμπίνα, με διασταυρούμενες σανίδες ή κούτσουρα από ξύλο που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.

Ο Δρ Wadyl δήλωσε: "Ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους οικοδόμησης κατοικιών τότε, έτσι θα μπορούσατε να πείτε ότι ήταν ένα" σπίτι θανάτου "."

Σε ένα άλλο τμήμα του νεκροταφείου, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια άλλη διαφορετική αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα ταφική μέθοδο. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως δυο μεγάλα φέρετρα που ήταν τοποθετημένα για να ξεκουραστούν μέσα σε ένα θάλαμο που χτίστηκε από κατακόρυφους, ακονισμένους πόλους που εξαναγκάστηκαν στο έδαφος.

Σκωληνωμένοι τάφοι πολεμιστών αποκαλύφθηκαν στην Πολωνία
Ο Spur βρέθηκε σε έναν από τους τάφους
Ο Δρ Wadyl είπε: "Αυτά είναι τα μεγαλύτερα στήθη του είδους που γνωρίζουμε στα εδάφη της Πολωνίας αυτή τη στιγμή".


Η συλλογή των χώρων ταφής πιθανότατα περιβαλλόταν από κάποια μορφή περίφραξης ή από ξύλινη πασσάλωση.

Ο Δρ Wadyl πιστεύει ότι οι Δανοί πολεμιστές ήταν πιθανό μέρος της τοπικής ελίτ λόγω των περίπλοκων και φανταστικών ταφών τους.

Σκωληνωμένοι τάφοι πολεμιστών αποκαλύφθηκαν στην Πολωνία
Ανασυγκρότηση ενός βραχίονα που βρίσκεται σε έναν από τους τάφους
Είπε: "Όσοι είχαν ταφεί στο κεντρικό τμήμα της ακτινοβολίας τσιμέντου αντιπροσώπευαν την κοινωνική ελίτ της εποχής, όπως μαρτυρεί ο μνημειώδης χαρακτήρας των τάφων τους και των πλούσιων επιπλώσεών τους. Μάλλον ανήκαν σε μια ομάδα ελίτ αναβάτες, αλλά ο ρόλος τους ήταν πιθανώς δεν περιορίζεται στη λειτουργία των πολεμιστών "

Ο αρχαιολόγος πιστεύει επίσης ότι οι άνδρες συνέλεξαν φόρους από τον τοπικό πληθυσμό λόγω ενός συνόλου βαρών που βρέθηκαν δίπλα σε δύο από τους νεκρούς.

Συντάκτης: Sebastian Kettley | Πηγή: Express



Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only