Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Την Εποχή του Χαλκού Οι μπλε μαϊμούδες στο Ακρωτήρι της Θήρας μαρτυρούν ταξίδια των μινωιτών Κρητών στην Ινδία




Το ότι οι αρχαίοι Κρήτες, ήδη από την μινωική εποχή εταξίδευσαν σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις ηπείρους (ίσως και έως και την Ανταρκτική

… το έχω γράψει και ισχυριστεί πολλάκις…
Ένα-ένα τα ευρήματα αρχίζουν και μιλούν από μόνα τους, και η συγκάλυψις, αποκαλύπτεται…

Ένα-ένα τα ευρήματα αρχίζουν και μιλούν από μόνα τους, και η συγκάλυψις, αποκαλύπτεται…

Ένας ακόμη υπαινιγμός σχέσης αρχαίας Κρήτης και Ινδίας, εδημοσιεύθη προσφάτως, σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά…

Και επειδή μήτε οι Αιγύπτιοι, μήτε οι Ινδοί εταξίδευσαν από τις χώρες τους, αυτοί που ταξείδευσαν έως εκεί, τα είδαν και τα κατέγραψαν ήσαν οι παγκόσμιοι θαλασσοκράτορες Κρήτες…

Οι αρχαιολόγοι και οι primatologists «επανεξετάζουν» τώρα τις τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο Ακρωτήρι, τον μινωικό οικισμό στην Θήρα, ο οποίος είχε θαφτεί από ηφαιστειακή τέφρα, γύρω στο 1600 π.Χ.Αποκάλυψαν στοιχεία που απέδειξαν ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες της εποχής του Χαλκού εγνώριζαν – και μάλιστα έβλεπαν – πιθήκους!Αλλά πώς; Το οικοσύστημά τους απέχει χιλιάδες μίλια μακριά!

Τα ευρήματά τους υπονοούν ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί ήταν πιο αλληλένδετοι από ό,τι είχαν σκεφτεί και ισχυρίζονταν προηγουμένως οι επιστήμονες!!!Πρόθυμοι να ανταλλάξουν ιδέες, Κρήτες καλλιτέχνες ή έμποροι είχαν ταξιδέψει μακριά από το σπίτι τους και τελικώς, οι καρποί των ταξιδιών αυτών των περιηγητών – και η απόδειξις – απαθανατίστηκαν στην ζωγραφική τους…

Γνωστές στους αρχαιολόγους – ήδη από την δεκαετία του 1960 – οι τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου Θήρας παρουσιάζουν σκηνές της καθημερινής ελληνικής ζωής στην Εποχή του Χαλκού, φωτίζοντας τα έθιμα της εποχής, σύμφωνα με το Ίδρυμα Thera.

Ήδη προηγούμενοι ερευνητές είχαν παρατηρήσει ότι μερικά από τα έργα τέχνης της Εποχής του Χαλκού, που ευρέθησαν στην Κρήτη και την Θήρα απεικονίζουν πιθήκους, όλων των μορφών και μεγεθών. Με βάση τα χαρακτηριστικά των ζώων, καθώς και τις στενές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Μινωιτών και των Αιγυπτίων, μερικοί έχουν εντοπιστεί έως «μπαμπουίνοι της ελιάς» / olive baboons, οι οποίοι είναι ιθαγενείς στα δάση και τις σαβάννες της αφρικανικής ηπείρου!

Άλλα ζωγραφισμένα πρωτεύοντα, ωστόσο, ήταν πιο μυστηριώδη. Για παράδειγμα, σε έναν από τους τοίχους κτηρίου του Ακρωτηρίου Θήρας, υπάρχει μια τοιχογραφία γεμάτη από μπλε, πιθήκους με φουσκωτές ουρές σχήματος S, που σκαρφαλώνουν σε βράχους. Τα πρωτεύοντα αυτά έμεναν άγνωστα μέχρι πρόσφατα, όταν η Marie Nicole Pareja, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, προσελήφθη από ομάδα primatologists για να επανεξετάσει αυτήν την αρχαία ελληνική ζωγραφική…


Και, ναι, ήταν πρωτεύοντα από την Ινδία!!!
Αυτό που η ανθρωπότητα έμαθε αργότερα ως «Δρόμο του Μεταξιού», οι Μινωίτες το είχαν εδραιώσει (και πάλι) πρώτοι…

ΠΗΓΕΣ: Marie Nicole Pareja, Tracie McKinney, Jessica A. Mayhew, Joanna M. Setchell, Stephen D. Nash και Ray Heaton «A new identification of the monkeys depicted in a Bronze Age wall painting from Akrotiri, Thera», στο Primates,


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only