Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Βιέννη

 Το 1891 άνοιξε το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη. Αν και στην πραγματικότητα υπήρχε ήδη το 1889.




Ποιος το σχεδίασε;

Ένα τεράστιο και όμορφο κτίριο στο αναγεννησιακό στυλέγινε αμέσως μια από τις επαγγελματικές κάρτες της πρωτεύουσας της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Το μουσείο, όπως και άλλα παρόμοια ιδρύματα στην Ευρώπη, σχεδιάστηκε με βάση βασιλικές συλλογές έργων τέχνης τέχνης. Η δομή σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον πιο διάσημο αρχιτέκτονα της Ευρώπης Gottfried Semper.

Προσπάθησε να κάνει το εσωτερικό των δομικών στοιχείων που συνδέονται με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αυτό είναι πολύ ευχαριστημένος από την Αυστρο-ουγγρικής αυτοκράτορας που είδε σε αυτή υποδηλώνει την συνέχεια της Δόξας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Πού βρίσκεται;

Το Μουσείο Τέχνης Βιέννης βρίσκεται στην πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, κοντά στο όμορφα περιποιημένο πάρκο έχει σπάσει, ενώ υπάρχει και ένα μνημείο της αυτοκράτειρας.

Οι Αψβούργοι, από τον δέκατο πέμπτο αιώνα,οικογενειακά πορτραίτα. Επιπλέον, πολλοί αυτοκράτορες αυτής της μοναρχικής δυναστείας αγόρασαν τα έργα των πιο διάσημων καλλιτεχνών της εποχής τους. Όταν οι συλλογές των εικόνων δεν βρέθηκαν πλέον, ο αυτοκράτορας Franz Joseph είχε την ιδέα να χτίσει ένα ξεχωριστό κτίριο για την αποθήκευση σπάνιων έργων τέχνης. Επιπλέον, δείτε τους πίνακες της Αναγέννησης, τα παλαιά γλυπτά και άλλα πολύτιμα εκθέματα, που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των αιώνων από τη δυναστεία των Αψβούργων, θα δώσουν σε όλους μια ευκαιρία. Για δημόσια προβολή, οι πίνακες έγιναν διαθέσιμοι κάτω από τη Μαρία Τερέζα.

Περιγραφή

Το κτίριο του μουσείου είναι πραγματικά μεγαλοπρεπές. Η κατασκευή με τη μορφή ενός τριγώνου στέκεται από έναν υπέροχο θόλο με διάμετρο εξήντα μέτρων. Στο εσωτερικό υπάρχει μια αίθουσα μουσείων με ενενήντα ένα, χωρίς να υπολογίζονται οι βοηθητικές εγκαταστάσεις. Μπροστά από το μεγαλοπρεπές και όμορφο κτίριο βρίσκεται ένας μεγάλος καλά περιποιημένος χλοοτάπητας, στον οποίο καλλιεργούνται θάμνοι, διακοσμημένοι τέλεια με τη μορφή κύκλων, κυλίνδρων και τα παρόμοια.

kunsthistorisches μουσείο

Είναι διάσπαρτα σε όλο το γκαζόν, χωρίς πασσάλουςπράσινο χώρο, που δίνει το χώρο μπροστά από το μουσείο μια πολύ εκλεπτυσμένη, κομψή εμφάνιση. Το ίδιο το μεγάλο κτίριο αξίζει τον θαυμασμό, πόσο μάλλον να μιλάμε για τους θησαυρούς της τέχνης που συγκεντρώνονται σε αυτό.

Εκθέματα

Στο Μουσείο της Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης ήταν τα εκθέματαμεταφέρθηκε από άλλα θησαυροφυλάκια των Αψβούργων. Έτσι, από το Kunstkammer, που βρίσκεται στο Κάστρο της Πράγας, μεταφέρθηκαν στη Βιέννη, μερικές ζωγραφιές που συγκέντρωσε ο αυτοκράτορας Ρούντολφ Β. Τα ανεκτίμητα έργα ζωγραφικής έγιναν η πιο γραφική έκθεση του Kunsthistorisches Museum

αίθουσα μουσείων

Από το Κάστρο του Αμπράσσα ήρθαν τα λευκά που συλλέχτηκανΟ Αρχιεπίσκοπος Φερδινάνδος Β. Ο Leopold-Wilhelm, ως κυβερνήτης της νότιας Ολλανδίας, αγόρασε έργα ζωγραφικής σε δημοπρασία στις Βρυξέλλες. Και με την πάροδο του χρόνου, συγκέντρωσε την πιο εκτεταμένη και ενημερωτική συλλογή έργων ζωγραφικής από εξαιρετικούς ζωγράφους - Rubens, Tintoretto, Titian, Van Eyck και άλλους. Το μουσείο της ιστορίας της τέχνης έφερε τα περίφημα καμβά και άλλα έργα από πολλά κάστρα, παλάτια, γκαλερί τέχνης που ανήκαν στους Αψβούργους.

vienna αξιοθέατα της πόλης

Οι Αυστριακοί μπόρεσαν να διατηρήσουν το ανεκτίμητοθησαυρούς κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκμεταλλευόμενο το 1918, τα εκθέματα του μουσείου παραδόθηκαν στο κράτος. Ιδιαίτερα ισχυρή κτίριο του μουσείου της ιστορίας της τέχνης καταστραφεί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, οι κάτοικοι της Βιέννης ήταν σε θέση να φροντίζουν εκπληκτικά έργα τέχνης. Έχουν πάρει την προφύλαξη και έκρυψε ανεκτίμητους θησαυρούς του παγκόσμιου πολιτισμού, λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου. Kunsthistorisches Museum στη Βιέννη εκ νέου δεκαετίες μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1959.

Τα αρχαία εκθέματα και η αιγυπτιακή αίθουσα

Τα εκθέματα είναι εξαιρετικά αρχαία, όχι μόνοκαμβά της Αναγέννησης, αλλά και αρχαία έργα τέχνης, των οποίων η ηλικία έφθασε τις τέσσερις χιλιετίες. Για παράδειγμα, το γλυπτό του κεφαλιού, το οποίο βρέθηκε κατά τις ανασκαφές στη Γκίζα περίπου πριν από εκατό χρόνια.

τα πιο διάσημα μουσεία

Πιστεύεται ότι έγινε σε εποχέςη βασιλεία του Φαραώ Χέωψ. Με την ευκαιρία, το μουσείο έχει μια τεράστια αίθουσα αφιερωμένη στο αιγυπτιακό θέμα. Είναι εξοπλισμένο με αρχαίο αιγυπτιακό ναό. Αυτό το δωμάτιο περιέχει τους σπανιότερους θησαυρούς που είδαν την εποχή των Φαραώ.

Εκθέματα της αρχαιότητας

Επίσης στο μουσείο υπάρχουν εκθέματα της εποχήςαρχαιότητα. Πρόκειται για ένα ρωμαϊκό αντίγραφο του γλυπτού του κεφαλιού του Αριστοτέλη, αντίγραφο του ελληνικού αρχικού γλυπτού «Αφροδίτη και Έρωτα». Το διάσημο ανάγλυφο ανάγλυφο "Gemma Augusta" από όνυχα και πολλές άλλες καλλιτεχνικές αξίες της ελληνικής και ρωμαϊκής κουλτούρας.

Εκθέματα κοσμημάτων τέχνης

Εκτός από τα παλιά έργα ζωγραφικής, το μουσείο αποθηκεύει δείγματαδιάσημους κυρίους κοσμημάτων. Για παράδειγμα, το έργο της ιταλικής ιδιοφυΐας Benvenuto Cellini. Των οποίων τα έργα ήταν πολύ διακεκριμένα για να παρουσιαστούν σε εκπροσώπους των μοναρχικών δυναστειών της Ευρώπης τον 16ο αιώνα.

Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη

Ένα από αυτά τα έργα είναι ένα αλατοσκέπαστο μεη εικόνα του Ποσειδώνα και Ceres - μπορεί να δει κανείς σε μια από τις αίθουσες του Μουσείου Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης. Εξαιρετική και λεπτή δουλειά ενός διάσημου κοσμηματοπώλου είναι ανεκτίμητη. Υπάρχουν επίσης πολυτελή έργα άλλων επιφανών κυρίων. Ένα μπολ του lapis lazuli από τον Gasparo Miraconi, ένα αριστούργημα του τέλους του δέκατου έκτου αιώνα.

Εκθέματα από ελεφαντόδοντο

Μια από τις αίθουσες του μουσείου περιέχει αντικείμενα από ελεφαντόδοντοοστά. Ανάμεσα στα πολλά εκθέματα, ξεχωρίζει το γλυπτό Jacob Auer "Απόλλων και Δάφνη", με ημερομηνία 1688. Η σκάλισμα των οστών ιδιαίτερα άκμασε στη Βιέννη, ήταν μια μοντέρνα κατοχή κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Λεοπόλδου Ι

μουσείο τέχνης στη Βιέννη περιγραφή και φωτογραφία

Επομένως, η προτομή του είναι ακριβώς σε αυτόθεματική αίθουσα. Εδώ είναι η προτομή της νέας Marie Antoinette, της Γαλλικής βασίλισσας, αποκεφαλισμένος στο ικρίωμα, όπως και οι περισσότεροι αριστοκράτες, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Πινακοθήκη και Νομισματική αίθουσα

Και όμως η βάση, ο πυρήνας του Μουσείου Ιστορίας της Βιέννηςarts είναι μια γκαλερί τέχνης. Αν θυμάστε όλους τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Ευρώπης όλων των εποχών, τα μισά από τα έργα τους, αναμφισβήτητα, βρίσκονται σε αυτό το μουσείο. Η γκαλερί έχει αρκετές ενότητες, έτσι να το πω. Το ένα είναι αφιερωμένο στα έργα φλαμανδικών ζωγράφων. Εδώ μπορείτε να δείτε τις αθάνατες καμβά του Rubens, van Dyck, Jacob Jordaens. Στο γερμανικό τμήμα, συλλέγονται τα έργα του Albrecht Durer, Holbein, Cranach. Το ολλανδικό τμήμα εκπροσωπείται από πίνακες ζωγραφικής από Χαλς, Terborch, Van Rein και άλλους επιφανείς καλλιτέχνες.

μουσείο τέχνης στη Βιέννη

Η ιταλική περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής από τους Titian, Giorgione, Mantegna, Caravaggio, Raphael Santi. Υπάρχει επίσης ένα τμήμα αφιερωμένο στους καλλιτέχνες της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Εκτός από όλες τις αναγραφόμενες εκθέσεις, το μουσείουπάρχει μια μοναδική ονομαστική αίθουσα. Η συλλογή του είναι μία από τις πέντε καλύτερες συλλογές του κόσμου. Εδώ συγκεντρώνονται τα παλαιότερα και σπανιότερα νομίσματα, μετάλλια, παραγγελίες και άλλα διακριτικά.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Αν ενδιαφέρεστε για τα πιο διάσημα μουσεία, τότεεπισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το κτίριο είναι σε αναγεννησιακό στυλ. Είναι πολύ αρμονικό με το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης. Άνοιξε αυτά τα δύο ιδρύματα το ίδιο έτος. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρουσιάζει φυσικά εκθέματα που ανήκουν στο νοικοκυριό του Habsburg. Αυτός ο θεσμός διαθέτει τριάντα εννέα δωμάτια, στα οποία υπάρχουν φυτά και ζώα, που εξαφανίστηκαν μερικούς αιώνες πριν. Περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκθέματα έχουν συγκεντρωθεί εδώ. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονταν από διάφορα μέρη του πλανήτη. Ο πρώτος όροφος είναι μια έκθεση αφιερωμένη σε όλα τα είδη πανίδας. Τα περίφημα εκθέματα είναι ο σκελετός του Diplodocus και η γεμισμένη αγελάδα steller. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν γεωλογικά εκθέματα. Πρόκειται για μια συλλογή από σπάνιες πολύτιμες πέτρες, μια συλλογή ορυκτών, ορυκτών. Υπάρχουν θραύσματα μετεωρίτη και ένα μικροσκοπικό αγαλματίδιο της Αφροδίτης του Willendorf.

Το σπίτι του Figaro

Τι να δείτε για όσους ενδιαφέρονται για τη Βιέννη(πόλη). Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα εδώ. Οι τουρίστες που ήρθαν στη Βιέννη, σίγουρα αξίζει να δουν το σπίτι της μουσικής μεγαλοφυίας - Wolfgang Amadeus Mozart. Ήταν εδώ που ο διάσημος συνθέτης έζησε την περίοδο από το 1784 έως το 1787. Εδώ γεννήθηκε η περίφημη όπερα Ο γάμος του Figaro. Ως εκ τούτου, μέχρι πρόσφατα, οι κάτοικοι της πόλης και κάλεσε το σπίτι - το σπίτι του Figaro. Οι κάτοικοι της Βιέννης δεν αφιέρωσαν οκτώ εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου. Το σπίτι βρίσκεται στο παλιό τμήμα της πόλης, δίπλα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

πηγη https://el.taylrrenee.com/


https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang

tapantareinews tv

Ενημέρωση και ψυχαγωγία. Επικοινωνία στο dsgroupmedia@gmail.com.

 


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only