Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

συλλογή από 13.000 όστρακα

Μια γερμανοαιγυπτιακή αποστολή στον αρχαιολογικό χώρο Al-Sheikh Hamad στο Tel Atribis στο Sohag ανακάλυψε μια συλλογή από 13.000 όστρακα (θραύσματα πήλινων αγγείων) που φέρουν χαραγμένο κείμενο σε δημοτικά, ιερατικά, κοπτικά, Ελληνικά και αραβικά.

Αποθέτης 13.000 Οστράκων σε σχολείο για τη διδασκαλία της δημοτικής, ιερατικής, ιερογλυφικής και ελληνικής γραφής ανακαλύφθηκε στην Άνω Αίγυπτο

 «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη γιατί ρίχνει φως στην οικονομία και το εμπόριο στο Atribi σε όλη την ιστορία της. Το κείμενο αποκαλύπτει τις οικονομικές συναλλαγές των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αγόραζαν και πουλούσαν προμήθειες όπως σιτάρι και ψωμί», δήλωσε ο Mostafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων του υπουργείου Αρχαιοτήτων.

Ο Christian Latis, επικεφαλής της γερμανικής αποστολής, εξηγεί ότι οι αρχαιολόγοι μελετούν τώρα την όστρακα για να μάθουν περισσότερα για τις δραστηριότητες των κατοίκων του παρελθόντος της περιοχής.

Ο Latis προτείνει ότι το κείμενο που γράφτηκε στην όστρακα υποδηλώνει ότι η περιοχή μπορεί να στέγαζε σχολείο για τη διδασκαλία της δημοτικής, ιερατικής, ιερογλυφικής και Ελληνικής γραφής.

Ο Mohamed Abdel-Badia, επικεφαλής του κεντρικού τμήματος για την Άνω Αίγυπτο, αποκάλυψε ότι η αποστολή βρήκε επίσης μια συλλογή από όστρακα που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή ή τη βυζαντινή εποχή.

Η Ατρίπις ήταν μια από τις αρχαίες πόλεις των εννέα νομών της αρχαίας Αιγύπτου. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου νοτιοδυτικά της πόλης Sohag.


πηγη https://arxaia-ellinika.blogspot.com

https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang

tapantareinews tv





Με πολύ μεράκι αλλά και υπομονή συνεχίζουμε την προσπάθεια μας .Αθόρυβα …σιγά σιγά με πολύ   υπομονή αλλά και διάθεση προχωράμε 

Στόχος μας παραμένει να αρθρογραφούν οι πολίτες σε αθρα με   θέματα πολιτισμού   που  επιλέξουν

Το όνομα και επώνυμο αλλά η ευπρέπεια των άρθρων είναι απαραίτητα .Η διεύθυνση μας για επιστολές Άρθρα είναι   zantedanias@gmail.com 

Όπως έχουμε από την αρχή της προσπάθεια μας αναφέρει θα αναρτώνται μετά από έγκριση μας

Σας ευχαριστούμε από καρδιας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους ο οποίος φέρει και την ευθύνη των γραφομένων και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας

https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only