Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Τράπεζα της Ελλάδος: Έσπασαν ρεκόρ τα έσοδα από τον τουρισμό

Μεγάλη αύξηση καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών αλλά και στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο οκτάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, που περιλαμβάνει τη θερινή σεζόν, έφτασαν στη χώρα μας σχεδόν 18,9 εκατομμύρια επισκέπτες, δηλαδή 9,9% περισσότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Οι ενισχυμένες τουριστικές ροές οδήγησαν σε σημαντική τόνωση των εισπράξεων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 9,1% σε σχέση με το περσινό οκτάμηνο και ξεπέρασαν τα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ειδικά ο Αύγουστος αποδείχτηκε μήνας εξαιρετικών επιδόσεων, με τις αφίξεις να υπερβαίνουν τα 5,8 εκατομμύρια – δηλαδή πάνω από 30% του συνόλου – παρουσιάζοντας αύξηση 14,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.
Τα ταξιδιωτικά έσοδα τον Αύγουστο ξεπέρασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 500 εκατομμύρια καλύτερα σε συγκριτικά με πέρυσι.
Αυξήσεις τόσο στον αριθμό των επισκεπτών όσο και στα έσοδα παρατηρήθηκαν από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι συνεχίζεται με επιτυχία το «μπάσιμο» της Ελλάδας στην αγορά της Ρωσίας, αντισταθμίζοντας τη μικρή πτώση στις αφίξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία το πρώτο οκτάμηνο αυξήθηκε κατά 15,4%, με τους επισκέπτες να φτάνουν τους 456.000.
Παρά τη δύναμη του ευρώ στην ισοτιμία με το ρούβλι, όπου το ευρωπαϊκό νόμισμα κέρδισε απότομα έδαφος το καλοκαίρι, οι εισπράξεις από Ρώσους τουρίστες διαμορφώθηκαν στα 340 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 11,2%.ΠΗΓΗ tribune

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only