Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Σειρά του Αστέρα Βουλιαγμένης να πάει στο ΚΑΣ


Τρεις ημέρες μετά τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να ενημερώσει πως όλα πήγαν …καλά. «Σε τροχιά ομαλής εξέλιξης η επένδυση του Ελληνικού» επιγράφεται η επίσημη ενημέρωση σύμφωνα με την οποία:
«Η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό ολοκληρώθηκε ύστερα από έναν γόνιμο διάλογο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης, 3 Οκτωβρίου 2017. Είναι θετικό που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία. Η τελική γνωμοδότηση διαμορφώθηκε στη βάση, κυρίως, της εισήγησης  της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ). Στην απόφαση του ΚΑΣ ενσωματώνονται οι αρχές του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, το οποίο  συστηματοποιεί, διευκολύνει, επιταχύνει την διεξαγωγή των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, προστατεύει τα μνημεία  καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα από την άποψη της φύλαξης, συντήρησης, τεκμηρίωσης και ανάδειξής τους, πάντα στο πλαίσιο των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου (N. 3028/2002), και μάλιστα σε ολόκληρη την επιφάνεια της επένδυσης. 
Από το ΚΑΣ εγκρίθηκε επιπλέον το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά» (ΣΜΠΕ). Τα πιο πάνω συμβάλλουν στην συνέχιση και υλοποίηση της επένδυσης, που αποτελεί τη βούληση  της Κυβέρνησης και παράλληλα διασφαλίζουν την προστασία και ανάδειξη των στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Επειδή το ΥΠΠΟΑ δεν είπε τίποτα που να μην είναι γνωστό, δύο τινά υπάρχουν. Η πολιτική ηγεσία του (εν συνόλω ή όχι) θέλει κι εκείνη να φαίνεται πως ενστερνίζεται την κυβερνητική «γραμμή» περί συνέχισης και υλοποίησης της επένδυσης. Είτε κάποιος αποφάσισε να υπερασπιστεί τα ανώτατα στελέχη που στοχοποιήθηκαν με χθεσινή ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΑΚ-ΥΠΠΟ) και χαρακτηρίστηκαν… πέμπτη φάλαγγα. Για το πρώτο θα δούμε, εφόσον καθαρογραφεί η γνωμοδότηση, συνταχθεί το τοπογραφικό διάγραμμα που θα τη συνοδεύσει και εκδοθεί η υπουργική απόφαση. Αλλά και το δεύτερο θα δείξει.
Προς το παρόν το ΚΑΣ έχει άλλη επένδυση να ασχοληθεί. Την Τρίτη θα συζητήσει για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το θέμα εισάγεται ως:
Έγκριση ή μη: α) Μελέτης Χωροθέτησης Επενδυτικού Σχεδίου Αστέρα Βουλιαγμένης  και β) Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Χωροθέτηση Επενδυτικού Σχεδίου Αστέρα Βουλιαγμένης», στη χερσόνησο «Μικρό Καβούρι» Βουλιαγμένης, Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής.ΠΗΓΗ libera

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only