Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Το «κρυφό» χαρτί της Ελλάδας για την αύξηση της τουριστικής της κίνησης

Ένα από τα «κρυφά» χαρτιά της μπορεί να παίξει η Ελλάδα για την αύξηση της τουριστικής της κίνησης αν αναπτύξει τον υποβρύχιο τουρισμό, ο οποίος ενδείκνυται για μία χώρα όπως η δική μας που βρέχεται από τα ασφαλή και κατάλληλης θερμοκρασίας νερά της Μεσογείου, που επιτρέπουν τις καταδύσεις όλο τον χρόνο.

Τα παραπάνω είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ωκεανολόγος και καθηγητής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σκουφάς, τονίζοντας ότι οι προοπτικές της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλες στον τομέα αυτό.
Ο κ. Σκουφάς εξήγησε, ότι ο υποβρύχιος τουρισμός είναι μια πιο σφαιρική προσέγγιση αυτού που ονομάζουμε καταδυτικός τουρισμός, καθώς περικλείει περισσότερες δραστηριότητες.

«Ο υποβρύχιος τουρισμός περιλαμβάνει μέχρι και εστιατόρια ή μουσεία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που θα μπορούσαν να γίνουν και στη χώρα μας. Βέβαια απαιτείται μια θεσμική οργάνωση, που ακόμη η Ελλάδα δεν την έχει. Για την ακρίβεια, βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο» είπε ο κ. Σκουφάς. «Στην Αίγυπτο για παράδειγμα, ο συγκεκριμένος κλάδος μπορεί να φτάνει μέχρι και το 10% του ΑΕΠ, ενώ οι Μαλδίβες ζουν σχεδόν αποκλειστικά από αυτόν» πρόσθεσε.
«Χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά βήματα για να μιλήσουμε για οικονομική και τουριστική ανάπτυξη» επισήμανε ο κ. Σκουφάς, ωστόσο υπογράμμισε, ότι για αρχή «μπορούμε να προβάλουμε το προϊόν που διαθέτουμε, τα ναυάγια, τις αρχαιότητες και το φυσικό περιβάλλον».ΠΗΓΗ travelstyle

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only