Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

600 ειδικοί συνιστούν “Ναυάγιο” ως καλύτερη παραλία στον κόσμο


Ναι, μπορεί αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα η θερμοκρασία να είναι ιδιαίτερα χαμηλή και να αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο, μπορεί όλη η Ευρώπη να είναι… παγωμένη, αλλά όλοι μεγάλοι και μικροί ζουν με τη σκέψη του καλοκαιριού και των παραλιών. Με δεδομένο ότι ποτέ δεν είναι νωρίς για να προγραμματίζει κανείς τις διακοπές του επόμενου καλοκαιριού αλλά και να ονειρεύεται μέρη ονειρικά και εξωτικά η λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου αποτελεί μιας πρώτης τάξης αφορμή για ταξίδια έστω με το νου σε μέρη με αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά
600 ταξιδιωτικοί ειδικοί βρήκαν τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο και συνέταξαν την οριστική λίστα με τις 50 καλύτερες. Από αυτές δεν θα μπορούσε να λείψει και το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (στη θέση 5), ενώ μια ακόμη συμπεριλαμβάνεται από την Ελλάδα που είναι το Ελαφονήσι στην Κρήτη (στη θέση 30).
Άλλωστε, κανείς δεν διαφωνεί πως αποτελεί σημείο παγκόσμιας αναφοράς. Ένα από τα περισσότερο φωτογραφημένα θέματα και μεταξύ των 100 καλύτερων παραλιών του πλανήτη στην οποία έχουν γυριστεί πολύ γνωστά διαφημιστικά τρέϊλερ ακόμα και ταινίες. Όπως και να το κάνεις μόνο ικανοποίηση μπορεί να σου προσφέρει η διαπίστωση πως οι ομορφιές της χώρας μας δεν λείπουν από τις λίστες για τα ξεχωριστά τοπία ανά τον κόσμο. Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος. Απότομοι γκρεμοί και βράχοι πάνω από το κεφάλι των λουομένων. Μαύρα και κόκκινα βότσαλα, πυκνή βλάστηση και πεύκα συμπληρώνουν το σκηνικό. Είναι πολλές και αξιολάτρευτες οι ελληνικές παραλίες. Κάθε μια έχει την δική της ιδιαιτερότητα.
Σήμερα, στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο διά θαλάσσης και ελικοπτέρου, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.
Στα 372.000 μίλια ακτογραμμής σε όλο τον κόσμο συναντά κανείς τα πάντα φοίνικες στα τιρκουάζ νερά, ηφαιστειακές ακτές, αλλά και χιονισμένες βουνοκορφές πλάι στο παγωμένο νερό. Οι 600 ειδικοί που εργάστηκαν για την περίφημη οριστική λίστα με τις 50 ομορφότερες παραλίες του κόσμου, από τη FlightNetwork, για να καταλήξουν στην κατάταξη αξιολόγησαν την ανέγγιχτη ομορφιά, την προσβασιμότητά τους, την ποιότητα της άμμου και του νερού, τον αριθμό ημερών ηλιοφάνειας ανά έτος και τη μέση ετήσια θερμοκρασία. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η παραλία Grace Bay στα νησιά Turks and Caicos. Ενας πολύχρωμος ύφαλος γύρω από την παραλία που την προστατεύει από τα ορμητικά νερά του ωκεανού κάνει την Grace Bay ένα από τα ιδανικότερα μέρη στον κόσμο για να απολαύσει κανείς τα ζεστά νερά του Ατλαντικού.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only