Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Κουντουρά: Ανάπτυξη 9% στον τουρισμό, 30 εκατ. αφίξεις το 2017

Στις ιστορικές επιδόσεις που έχει επιτύχει η Ελλάδα στον τουρισμό την τελευταία τριετία, με μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης κατά 7% ετησίως, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στο 28ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
«Ο τουρισμός είναι τομέας υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση, αποτελεί ισχυρή κινητήριο δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε η υπουργός, τονίζοντας ότι «η επιτυχία του Τουρισμού είναι επιτυχία όλων μας», αφού πρόκειται για έναν τομέα εθνικής σημασίας.
Το 2017 πάνω καταγράφεται ανάπτυξη από 9% και οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 30 εκατομμύρια, μαζί με την κρουαζιέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου.
Όπως σημείωσε η κ. Κουντουρά, ο τουρισμός είναι η γέφυρα για πολύ σημαντικά έργα και σε άλλους τομείς, όπως η ενέργεια, οι υποδομές και τη τεχνολογία. «Η τουριστική πολιτική μας έχει ήδη αποδώσει με το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών, όπως είναι οι ασιατικές αγορές, και τη διεύρυνση υφιστάμενων, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Σε αυτή την περίοδο της ανάπτυξης μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε τη διαθεσιμότητα ούτως ώστε να ανταπεξέλθουμε στην αυξανόμενη ζήτηση, μέσω της διευκόλυνσης των ξένων επενδύσεων», σημείωσε η υπουργός και συνέχισε: «Ολοκληρώνουμε το νέο πλαίσιο για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας ώστε να αναπτυχθεί ο νέος αυτός τομέας, με την αδειοδότηση των ιαματικών πηγών και την ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα».Η κ. Κουντουρά προσέθεσε ότι το υπουργείο προωθεί την Ελλάδα ως διεθνή τουριστικό αλλά και επενδυτικό τουρισμό στο εξωτερικό, ώστε ξένοι όμιλοι να δρομολογήσουν επενδύσεις στη χώρα μας στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Αποκάλυψε δε ότι την τελευταία διετία υποβλήθηκαν στο Υπουργείο προς έγκριση 300 επενδυτικές προτάσεις για νέα αδειοδοτήσεις στον ξενοδοχειακό τομέα.
Ειδικά όσον αφορά στους Αμερικανούς τουρίστες, ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στις προτιμήσεις τους, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. «Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τον αριθμό των Αμερικανών στα 3 εκατομμύρια τα επόμενα έτη και θεωρούμε τον στόχο αυτό εφικτό», τόνισε.
Η υπουργός επισήμανε τις σημαντικές επενδυτικές κινήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει μεγάλοι αμερικανικοί ξενοδοχειακοί όμιλοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πολλές ακόμη συζητήσεις με σημαντικούς «παίκτες» της διεθνούς αγοράς, όπως ανέφερε.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι το 2018 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει δύο σημαντικά συνέδρια:  το Διεθνές Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης και το Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Δρόμο του Τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only