Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αρχαίο πέτρινο φρούριο θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου


Περιβάλλεται από τα ερείπια ενός εκτεταμένου δικτύου δεξαμενών και κήπων.
Ο βράχος Σιγκιρίγια (Sigiriya), που αποκαλείται και «Το Βουνό του Λιονταριού», βρίσκεται στην κεντρική περιοχή Ματάλε στη Σρι Λάνκα.
Το αρχαίο πέτρινο φρούριο χρησιμοποιήθηκε από έναν βασιλιά της χώρας ως τόπο, για να χτίσει το παλάτι του και να κρυφτεί από τις επιθέσεις του αδερφού του. Θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου.
Η σκάλα του Λιονταριού, η οποία οδηγεί στον κήπο του ανακτόρου, στην κορυφή του βράχου, αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του έργου. Πρόκειται για έναν πεζόδρομο, που αναδύεται από το ανοιχτό στόμα του θηρίου, από το οποίο παίρνει το όνομά του και είναι χτισμένο από τούβλα και ξύλο. Τα τούβλα περιβάλλουν αρχαία ασβεστολιθικά σκαλιά.
Ανήκει στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα παραδείγματα αρχαίου πολεοδομικού σχεδιασμού. Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο, οι οποίοι επισκέπτονται το αρχαίο φρούριο και για τις τοιχογραφίες του, πρώιμης ρεαλιστικής τεχνοτροπίας.
Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα, το φρούριο χτίστηκε από τον βασιλιά Κασιάπα (Kashyapa). Μετά το θάνατό του, χρησιμοποιήθηκε ως βουδιστικό μοναστήρι, μέχρι τον 14ο αιώνα.


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only