Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Σε κακό χάλι το Σπήλαιο του Πολύφημου

 Εικόνες ντροπής αντίκρισε ομάδα σπηλαιολόγων από τη Θεσσαλονίκη στο Σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφημου, στη Μαρώνεια της Ροδόπης.
Τα μέλη του συλλόγου Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκη - Πρωτέας πήραν άδεια από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας και μπήκαν στα τέλη Νοεμβρίου στο σπήλαιο, όπου εξερεύνησαν τον θησαυρό που έχει καλά κρυμμένο.
Επειτα από συνεννόηση με την Εφορεία, καθάρισαν από τα σκουπίδια το σπήλαιο και αντικατέστησαν τη σπασμένη κλειδαριά της σιδερένιας εισόδου. Μέσω σπάνιων φωτογραφιών, ο σύλλογος έδωσε ένα δείγμα του εντυπωσιακού διακόσμου του σπηλαίου, χτυπώντας παράλληλα καμπανάκι κινδύνου για τις καταστροφές και τις λεηλασίες που έχει υποστεί το αναξιοποίητο αριστούργημα.

«Το σπήλαιο έχει υποστεί διαφόρων ειδών καταστροφές και λεηλασίες. Υπάρχει σπασμένος διάκοσμος σε πάρα πολλά σημεία. Ο σπηλαιοδιάκοσμος είναι γραμμένος σε πολλά σημεία με σπρέι, εγχάραξη, μπογιά, γουανό και λάσπη. Ακόμα, πολλά βέλη με μπογιά, λαθρανασκαφές, σκουπίδια» έγραψε σε ανάρτηση στο canyoning-caving.blogspot.gr ένα μέλος του Πρωτέα για τις φθορές από ανθρώπινα χέρια.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only