Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Την Σμύρνη δεν την χάσαμε ποτέ!


Τόσες χιλιάδες χρόνια ο Ελληνισμός ριζώθηκε κι αντρίεψε και στις δύο ακτές του Αιγαίου. Κι από τις δυό πλευρές του πολυκύματου πελάγους άνθισε και μυροβόλησε Τέχνες και Πολιτισμό ..
Νομίζουν κάποιοι ότι χάνοντας την Σμύρνη, την Εφεσο, την Αλικαρνασσό, θα ξεριζώσουν την ψυχή μας; Μα η ψυχή μας βαπτίστηκε εκεί, στις πατρογονικές ακτές του μύρου και δεν ξεπλένεται εύκολα.. Ακόμα κι αν εμείς, ζώντας χαζά κι ανόητα ξεχάσουμε, θα ‘ρθούνε τα παιδιά μας που θα κουβαλούν στην φλέβα τους την Ιωνία!
Ιωνία αγαπημένη, του Ομηρου και του Θαλή, σε έχουμε φυλακτό ψυχής και δάκρυ.. Σμύρνη των πόθων και των αναστεναγμών, όποιος σε βγάλει από την σκέψη του είναι χαμένος κι άχρηστος, ένα ανύπαρκτο υποπροϊόν της αποτελμάτωσης. Οσα βιβλία με ‘συνωστισμούς’ κι αν γράψουνε, δεν θα θολώσουν το μυαλό μας.. Ξέρετε γιατί;
Γιατί 90 χρόνια είναι ένα τίποτα μπρος στην κυτταρική μνήμη ενός λαού χιλιετηρίδων. Ας μην γελιώνται λοιπόν.. Την Σμύρνη δεν την χάσαμε ποτέ! Δεν την χάσαμε, γιατί δεν ξεχάσαμε..! Και ούτε πρόκειται..

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only